Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν δεχθεί απειλή

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν δεχθεί απειλή

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, έστειλε ένα σαφές προς… κάθε ενδιαφερομένο, λέγοντας πως δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά σε περίπτωση που προηγηθεί πρόκληση από τον εχθρό με πυρηνικά όπλα, όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Το σχόλιο αυτό έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης στη Βόρεια Κορέα, κατά την οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχάρη το στρατιωτικό επιτελείο του για την επιτυχημένη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) τη Δευτέρα.

Υποστήριξε πως τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας χώρας διασφαλίζονται μόνο μέσω ισχυρής αποτροπής, και ότι η πραγματική αμυντική ισχύς απορρέει από τη δυνατότητα να καταφέρει προληπτικό πλήγμα σε οποιονδήποτε εχθρό.

Από την πλευρά της, η Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη, επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη συνεδρίασή του με αντικείμενο την εκτόξευση ICBM, υποστηρίζοντας ότι ήταν άσκηση του δικαιώματος της Βόρειας Κορέας στη νόμιμη άμυνα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα έπρεπε να στηλιτεύσει την «ανεύθυνη συμπεριφορά» των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που «έχουν επιδεινώσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο με κάθε είδους στρατιωτικές προκλήσεις όλη τη χρονιά», υποστήριξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις