Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε ξανά μαζί την κόρη του στη «δουλειά»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε ξανά μαζί την κόρη του στη «δουλειά»

Περήφανος μπαμπάς και αποφασισμένος να ετοιμάσει τη… διάδοχό του φαίνεται πως είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκανε νέα εμφάνιση με την κόρη του και μάλιστα αυτή τη φορά σε σύσκεψη με τους στρατηγούς του…

Η έξοδος ήταν… οικογενειακή, αφού μαζί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη μικρή Γου Αε ήταν και η σύζυγος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Ρι Σολ Γου. Οι τρεις του πήγαν σε γεύμα για την 75η επέτειο της ίδρυσης του στρατού της χώρας.

Η 9χρονη (εικάζεται) κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά που έχουν αποκτήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η Ρι Σολ Γου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Βορειοκορεάτης ηγέτης παίρνει μαζί του την κόρη του σε συνάντηση με στρατηγούς.

Πριν από λίγο καιρό την είχε μαζί του κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης πυραύλου. Και οι δυο εμφανίσεις δείχνουν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν προετοιμάζει την 9χρονη κόρη του ως διάδοχό του.

Ύστερα από σύσκεψη με τους στρατηγούς, χθες (07.02.2023), ο Κιμ Γιονγκ Ουν μίλησε για διεύρυνση των στρατιωτικών ασκήσεων και ενίσχυση της «πολεμικής ετοιμότητας» της χώρας του, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA.

Στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής Άμυνας του κυβερνώντος κόμματος, συζητήθηκαν «μείζονα στρατιωτικά και πολιτικά θέματα» για τη φετινή χρονιά και «μακροπρόθεσμοι στόχοι» για τις ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη σύσκεψη μελετήθηκε η διεύρυνση και εντατικοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεων, «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επικρατούσα κατάσταση και να τελειοποιηθεί η πολεμική ετοιμότητα», ανέφερε το KCNA.

Η σύσκεψη υπό την προεδρία του Κιμ Γιονγκ Ουν ακολούθησε την καταδίκη από την Πιονγκγιάνγκ των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ – Νότιας Κορέας, που υποστήριξε ότι αγγίζουν την «κόκκινη γραμμή» και απειλούν να μετατρέψουν την κορεατική χερσόνησο σε «εμπόλεμη ζώνη».

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας επανέλαβε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα εμπλακεί σε διάλογο όσο η Ουάσινγκτον ακολουθεί εχθρική πολιτική, επικαλούμενο την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν στη Νότια Κορέα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις