Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο “κλόουν της τάξης” που έγινε… Τζιχάντι Τζακ! ΦΩΤΟ

Ο “κλόουν της τάξης” που έγινε… Τζιχάντι Τζακ! ΦΩΤΟ

Ο πρώτος Βρετανός που εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους ήταν ένας νεαρός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ. Πρόκειται για έναν 20χρονο από την Οξφόρδη, που ήταν ένα τυπικό παιδί από μια οικογένεια της μεσαίας τάξης, που δεν πίστευε καν στο Θεό.

Σύμφωνα με τον Independent, ο 20χρονος Τζακ Λετς, που μετά τον εξισλαμισμό του ήταν γνωστός με το όνομα Ιμπραχίμ ή Άμπου Μουχάμεντ, έφυγε από την Οξφόρδη τον Σεπτέμβριο του 2014 για τη Συρία, για να ενταχθεί στο ISIS και να γίνει τζιχαντιστής.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι παλιοί συμμαθητές του Λετς τον χαρακτήριζαν “κλόουν της τάξης”. Ωστόσο κάποιοι άλλοι φίλοι του στο σχολείο τον ήξεραν με το όνομα “Τζιχάντι Τζακ”. Σύμφωνα με τη Daily Mail έγινε ο πρώτος λευκός Βρετανός που εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ήταν ένα τυπικό παιδί, από μια τυπική οικογένεια, που δεν πίστευε στο Θεό αλλά τον εξισλάμισαν Μουσουλμάνοι συμμαθητές του, γράφει η Daily Mail. Έφυγε από τη Βρετανία στα 18 του και πλέον ζει στο Ιράκ. Όταν έφυγε από το σπίτι του, υποστήριξε στους γονείς του πως θα πήγαινε στο Κουβέιτ να σπουδάσει Αραβικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε πρόσφατα ότι περίπου 1.500 Βρετανοί έχουν επιχειρήσει μέχρι σήμερα να περάσουν σε εδάφη της Συρίας που ελέγχονται από το ΙΚ και οι 800 από αυτούς το έχουν καταφέρει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε