Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο κορονοϊός άλλαξε τον Μπόρις Τζόνσον – Φοβάται την άρση του lockdown

Ο κορονοϊός άλλαξε τον Μπόρις Τζόνσον – Φοβάται την άρση του lockdown

Σε περιστέρια και γεράκια έχει μοιραστεί η Βρετανική κυβέρνηση με τα μάτια όλων να είναι στραμμένα στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ο οποίος όπως μεταδίδουν πολλά και έγκριτα ΜΜΕ δεν είναι πλέον ο ίδιος μετά την περιπέτειά του με τον κορονοϊό.

Όπως γράφουν, ο Τζόνσον είναι αντίθετος στις εκκλήσεις πολλών υπουργών του να αρθεί το lockdown θεωρώντας ότι είναι πολύ νωρίς αφού η δοκιμασία που πέρασε με τον ίδιο να μπαίνει ακόμα και στην εντατική τον ισοπέδωσε και τον έχει κάνει πολύ νευρικό.

Αυτά, δεν είναι πληροφορίες από το περιβάλλον του, αλλά από το κόμμα του, τους Τόρις που έκαναν την διαρροή το βράδυ της Δευτέρας.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι μοιρασμένοι στα δυο και οι μισοί ψάχνουν να βρουν αν το σωστό είναι η άρση του lockdown ή το ρίσκο ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού.

Γνωστός βουλευτής των Συντηρητικών δήλωσε στους Times ότι η μάχη που έδωσε ο Μπόρις Τζόνσον για την ζωή του στην εντατική τον άλλαξε πλήρως. 

Είπε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός είναι περιέργα. Νομίζω ότι έχει φοβηθεί πολύ. Η ασθένειά του και η προειδοποίηση των γιατρών για το πως θα πρέπει να κινηθεί τον έχει συνταράξει».

Ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος αναρρώνει στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Chequers μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα είναι πολύ ευαίσθητος ψυχολογικά και είναι με τα «περιστέρια», δηλαδή εκείνους που είναι εναντίον της άρσης του lockdown.

Στο πλευρό του είναι και ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ ο οποίος επίσης νόσησε και είναι σκεπτικοί για την άρση του lockdown όπως και η Άνγκελα Μέρκελ η οποία φοβάται ένα δεύτερο κύμα.

Από την άλλη τα «γεράκια» ανάμεσα στους οποίους είναι οι υπουργοί Οικονομικών, Εμπορίου και άλλοι φοβούνται τις οικονομικές επιπτώσεις και θέλουν νωρίτερα την άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον θεωρεί ότι ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού θα γονατίσει την Βρετανία τόσο σε οικονομικό όσο και σε υγειονομικό επίπεδο.

Οι υπέρμαχοι της άρσης του lockdown επικαλούνται τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν πτώση στους αριθμούς των νεκρών και των κρουσμάτων. Η Βρετανία μέχρι στιγμής μετράει 16.509 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις