Site icon NewsIT

Ο κορονοϊός δεν… χτύπησε τον Πάπα Φρασκίσκο!

03.03.2020 | 10:17
Ο κορονοϊός δεν… χτύπησε τον Πάπα Φρασκίσκο!

Ανησυχία προκάλεσε τις τελευταίες μέρες η απουσία του Πάπα Φραγκίσκου από τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις τους. Ο κορονοϊός, πάντως, δεν είναι η αιτία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε στο τεστ και όλοι… ηρέμησαν, αφού ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας δεν είναι ακόμη ένα κρούσμα κορονοϊού στην Ιταλία.

Το γεγονός πως ο Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε τεστ για να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από κορονοϊό αποκάλυψε η εφημερίδα Il Messaggero.

Click4more Πάπας Φραγκίσκος: Η ανακοίνωση του Βατικανού για την κατάσταση της υγείας του

Ο Πάπας, αναφέρει, υποφέρει από κρύωμα και γι’ αυτό ακύρωσε, για πρώτη φορά απ’ όταν εξελέγη, πολλές από τις συναντήσεις που υπήρχαν στο πρόγραμμά του.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, πάντως, δεν σχολίασε το δημοσίευμα της Messaggero.

Ο 83χρονος Πάπας, ο οποίος πριν από χρόνια είχε αφαιρέσει μέρος του πνεύμονά του εξαιτίας ασθένειας, ακύρωσε τις περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις του την περασμένη εβδομάδα.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Πάπας Φραγκίσκος επρόκειτο να συμμετάσχει σε εκδήλωση με ανώτερους αξιωματούχους του Βατικανού, σε μια εκκλησιαστική κατοικία νότια της Ρώμης. Όμως, με μια ανακοίνωση που προκάλεσε έκπληξη και ανησυχία, ο Πάπας ενημέρωσε ότι θα την παρακολουθούσε από τον ξενώνα του στο Βατικανό.

Το γεγονός πως ο Πάπας ακύρωσε υποχρεώσεις και δημόσιες εμφανίσεις την ώρα που η Ιταλία παλεύει με τον κορονοϊό, προκάλεσε συνειρμούς. Αλλά το τεστ βγήκε αρνητικό, ο Πάπας απλά κρύωσε και η ανησυχία υποχωρεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία εξελίσσεται στη μεγαλύτερη εστία κορονοϊού στην Ευρώπη, με 52 νεκρούς και περισσότερα από 2.000 κρούσματα.

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version