Κόσμος

Ο κορονοϊός είναι η “τιμωρία του Θεού” στη Δύση λέει το Ισλαμικό Κράτος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός είναι η τιμωρία του Θεού για τον πόλεμο των δυτικών χωρών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κατά την τζιχαντιστική οργάνωση, σύμφωνα με ένα ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Εσείς οι σταυροφόροι χτυπηθήκατε από το χέρι του Θεού…αφού πολεμήσατε τη θρησκεία του και τους προστάτες του», ακούγεται να λέει σε αυτό το 40 λεπτών ηχητικό απόσπασμα ο Αμπού Χάμζα αλ Κουράσι, που παρουσιάζεται ως ο εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής οργάνωσης. «Είμαστε χαρούμενοι σήμερα από το πώς επηρεάζεστε από τα βάσανα του Θεού».

Η αυθεντικότητα του ηχητικού μηνύματος δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί ανεξάρτητα. Αναρτήθηκε από τον προπαγανδιστικό βραχίονα του ΙΚ, το αλ Φουρκάν.

Ο εκπρόσωπος επέκρινε επίσης το κλείσιμο τεμενών λόγω της πανδημίας και την αναστολή της Ούμρα, το ισλαμικό προσκύνημα μετά το Χατζ.

Παράλληλα μετέφερε ένα μήνυμα από τον νέο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, που ορίστηκε διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι μετά τη δολοφονία του πέρσι.

«Ο Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασεμί αλ-Κουράσι ευλογεί τη μάχη της φθοράς», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο νέος ηγέτης προτρέπει τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να εντείνουν τις επιθέσεις τους, να εκδικηθούν και να σώσουν όσους φυλακίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι
Μήνυμα του ιρανικού στρατού στις ΗΠΑ: Είμαστε πιο ισχυροί  απ’ ό,τι όταν άρχιζε ο πόλεμος
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σήμερα σε επίπεδο συναγερμού υψηλότερο και πιο ισχυρές από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Μοχαμάντ Ακραμινιά
Ιράν