Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

«Ο κορονοϊός και η γρίπη πήγαν σε ένα μπαρ»: Έρχεται εγχειρίδιο ανεκδότων

«Ο κορονοϊός και η γρίπη πήγαν σε ένα μπαρ»: Έρχεται εγχειρίδιο ανεκδότων

Να «σκάσει» το χειλάκι μας βρε αδερφέ! Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν στη Σλοβενία και αποφάσισαν ότι ο κορονοϊός δεν θα τους χαλάσει τη διάθεση.

Από την ημέρα που, λίγο έως πολύ, όλος ο πλανήτης έχει μπει σε καραντίνα ή τέλος πάντων τελεί υπό κάποιου είδους περιορισμό αφού ο κορονοϊός σαρώνει ζωές και χώρες, πολλά έχουν γραφτεί, στα social media κυρίως. Και στη Σλοβενία αποφάσισαν ότι μπορούν κάτι θετικό να δημιουργηθεί μέσα από την όλη… μαυρίλα.

Click4more Κορονοϊός: Μπορεί αυτή η γυναίκα να σώσει την ανθρωπότητα;

Έτσι, το Εθνογραφικό Μουσείο της Σλοβενίας άρχισε να μαζεύει ανέκδοτα με πρωταγωνιστή τον κορονοϊό, τον ιό που άλλαξε την καθημερινότητα των πολιτών παγκοσμίως, για να δημιουργήσει ένα «εγχειρίδιο» αισιοδοξίας και ελπίδας!

Τα ανέκδοτα «αλιεύονται» από το internet και τα social media με τη σύμφωνη γνώμη των δημιουργών τους και, όταν αρθούν τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που εφαρμόζονται στη Σλοβενία, θα αποτελέσουν το υλικό της νέας έκδοσης του Εθνογραφικού Μουσείου.

«Ο κορονοϊός και η γρίπη πήγαν σε ένα μπαρ. Η γρίπη παραπονιέται ότι οι “δουλειές” δεν πάνε καλά και ο κορονοϊός της απαντά: “Φυσικά οι δουλειές σου δεν πάνε καλά, δεν έχεις σωστό μάρκετινγκ”». Αυτό είναι ένα μόνο από τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν ευρέως.

Click4more Ο κορονοϊός «σκότωσε» και τη μπύρα Corona! Γιατί σταματά η παραγωγή της

Το Εθνογραφικό Μουσείο καλεί όσους το επιθυμούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.etno-muzej.si/sl/novice/povabilo-k-zbiranju-vicev-ali-koronski-humor

για να στείλουν το δικό τους ανέκδοτο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων STA, ο διευθυντής του Μουσείου Μίχα Σπίτσεκ.

Οι ειδικοί της ψυχικής υγείας πιστεύουν ότι τα αστεία μπορούν να είναι ένα «εργαλείο» για τον έλεγχο του άγχους, φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

«Το χιούμορ που δεν είναι καταθλιπτικό ή επιθετικό είναι ένας υγιής αμυντικός μηχανισμός και στρατηγική για να ξεπεραστεί το άγχος», δήλωσε η κλινική ψυχολόγος Γιάνα Στρίτσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις