Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο κορονοϊός «σφυροκοπά» την Ινδία: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 332.730 κρούσματα

Ο κορονοϊός «σφυροκοπά» την Ινδία: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 332.730 κρούσματα

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού κατέγραψε την Πέμπτη (23/4) η Ινδία, ενώ το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 332.730 νέα κρούσματα και 2.263 θάνατοι. 

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Ινδία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, φθάνει πλέον τους 186.920 νεκρούς, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 16 εκατομμύρια. Παράλληλα, το σύστημα υγείας της χώρας έχει αρχίσει να καταρρέει εξαιτίας του σφοδρού νέου κύματος της πανδημίας, το οποίο εν μέρει αποδίδεται σε μια «διπλή μετάλλαξη» του νέου κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία.

Στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα, από τις εστίες της κρίσης, 13 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου κοντά στη Μουμπάι, δύο ημέρες μετά τους θανάτους τουλάχιστον 29 διασωληνωμένων ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο εξαιτίας διαρροής στη δεξαμενή με το οξυγόνο στην πόλη Νασίκ.

Στην Ινδία των 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφονται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον κόσμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις