Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Ο κορονοϊός θα φτάσει παντού, καμία χώρα δεν είναι ασφαλής»

«Ο κορονοϊός θα φτάσει παντού, καμία χώρα δεν είναι ασφαλής»

Ξεκίνησε από την Κίνα, πέρασε στην Ευρώπη, έφτασε στις ΗΠΑ. Ο κορονοϊός σκορπά κρούσματα και θάνατο και ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι καμία χώρα δεν είναι ασφαλής από τον ιό που προκαλεί πανδημία!

Ο κορονοϊός θα φτάσει στο τέλος παντού προειδοποίησε ο Μάθιου Γκρίφιθ, τεχνικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Click4more Κορονοϊός: Έτσι προσβάλλει τα ανθρώπινα κύτταρα! “Έξυπνος” και πανίσχυρος

Παράλληλα, ο Τακέσι Κασάι, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την περιοχή Δυτικού Ειρηνικού, πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, πως η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, δύσκολα θα «ξεμπερδέψει» με τον κορονοϊό!

Ο νέος κορονοϊός εμφανίστηκε στην κεντρική Κίνα τον Δεκέμβριο 2019. Τα κρούσματα ξεπερνούν τώρα τα 770.000 παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ισπανία να ξεπερνούν πλέον την ηπειρωτική Κίνα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19.

Το κέντρο της επιδημίας βρίσκεται τώρα στην Ευρώπη, αλλά αυτό είναι πιθανόν να αλλάξει και να βρεθεί σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με τον ο Γκρίφιθ.

Δύσκολα θα απαλλαγούμε

Η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού έχει ακόμα… δρόμο μπροστά της. Η επιδημία του νέου κορονοϊού “απέχει πολύ από το τέλος”, τόνισε ο Κασάι.

Τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του ιού που λαμβάνουν οι χώρες της περιοχής, πρόσθεσε, απλώς δίνουν χρόνο στις χώρες για να προετοιμαστούν για ευρείας κλίμακας μετάδοση στην κοινότητα!

Click4more ΗΠΑ: Η φρίκη μεγαλώνει! Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Ακόμη και με όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο κίνδυνος μετάδοσης στην περιοχή δεν θα εξαλειφθεί καθώς συνεχίζεται η πανδημία, δήλωσε.  

“Ας είμαι ξεκάθαρος. Η επιδημία απέχει πολύ από το τέλος της στην Ασία και τον Ειρηνικό. Θα είναι μια μακρά μάχη και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να επαγρυπνούμε”, δήλωσε ο Κασάι. “Χρειαζόμαστε κάθε χώρα να συνεχίσει να προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας μετάδοση στην κοινότητα”, πρόσθεσε.

Οι χώρες με περιορισμένους πόρους, όπως νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού, αποτελούν προτεραιότητα, σημείωσε επίσης, καθώς αυτά αναγκάζονται να στέλνουν δείγματα για διάγνωση σε άλλες χώρες και οι περιορισμοί στις μεταφορές καθιστούν αυτό ακόμη πιο δύσκολο.

Ο Κασάι προειδοποίησε ότι οι χώρες, που παρατηρούν μια σταδιακή μείωση των κρουσμάτων, δεν θα πρέπει να σταματήσουν να επαγρυπνούν γιατί ο ιός μπορεί να επανέλθει.

“Αν και χώρες και εδάφη σε αυτή την περιοχή έχουν δείξει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να μετατρέψουν σε ευθεία την καμπύλη, ξεσπάσματα συνεχίζουν να προκύπτουν σε νέα μέρη και η εισαγωγή (κρουσμάτων) παραμένει πηγή ανησυχίας”, σημείωσε επίσης ο Γκρίφιθ, επικαλούμενος κρούσματα στην Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα που αφορούν ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις