Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο κορονοϊός «θερίζει» και στην Κούβα: Πάνω από 1.000 κρούσματα για δεύτερη φορά

Ο κορονοϊός «θερίζει» και στην Κούβα: Πάνω από 1.000 κρούσματα για δεύτερη φορά
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Τρίτη (2/2) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από χίλια κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που καταγράφονται τόσα κρούσματα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα της Καραϊβικής τον Απρίλιο του 2020.

Οι 1.044 νέες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό αύξησαν το σύνολο των περιπτώσεων σε 28.636, ενώ ακόμη δύο ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας σε 218 μέχρι εδώ. Παράλληλα, 22.921 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν.

Click4more: Λατινική Αμερική: Ξεπέρασαν τις 600.000 οι νεκροί από κορονοϊό – Πάνω από 19 εκατ. τα κρούσματα

«Είναι ανάγκη να κατανοήσουμε πόσο σοβαρή είναι η επιδημία που αντιμετωπίζουμε», για να ελεγχθεί η οποία «απαιτείται η ενεργή, υπεύθυνη συμμετοχή όλου του πληθυσμού» της χώρας, τόνισε ο Φρανσίσκο Ντουράν, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που αναμεταδόθηκε απευθείας από τη δημόσια τηλεόραση.

Ο αριθμός των μολύνσεων που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα (1.022) ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ως εδώ. Οι 22 ταξιδιώτες που διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 πήγαν στην Κούβα από τις ΗΠΑ και άλλα έξι κράτη, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών

Η Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της επιδημίας (483 κρούσματα), ακολουθούμενη από τις επαρχίες Σαντιάγο δε Κούμπα (165) και Γουαντάναμο (145).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις