Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο κορονοϊός «τσακίζει» τη Λατινική Αμερική: Πάνω από 1.000 νεκροί σε Βραζιλία και Μεξικό το τελευταίο 24ωρο

Ο κορονοϊός «τσακίζει» τη Λατινική Αμερική: Πάνω από 1.000 νεκροί σε Βραζιλία και Μεξικό το τελευταίο 24ωρο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Βαρύς εξακολουθεί να είναι ο απολογισμός της πανδημίας στη Λατινική Αμερική. Βραζιλία και Μεξικό συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού και χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη (9/2) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 51.486 κρούσματα κορονοϊού, ενώ παράλληλα ακόμη 1.350 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει επίσημα 233.520 θανάτους επί συνόλου 9,6 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της. Αυτός είναι ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν στις ΗΠΑ, και ο τρίτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων, έπειτα από αυτούς στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

Click4more: Χιλή: Πάνω από 1 εκατ. εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού – Στους 19.084 οι νεκροί

Μεξικό: 1.701 θάνατοι σε 24 ώρες

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Τρίτη πως άλλοι 1.701 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ επιβεβαιώθηκαν 10.738 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 168.432 νεκρούς επί συνόλου 1.946.751 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σε απόλυτους αριθμούς, το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Κι αυτό ενώ στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι ακόμη υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα, καθώς δεν εισάγονται όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία, ενώ γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις