Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο κορονοϊός «χτυπά» και την Κούβα: 850 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ο κορονοϊός «χτυπά» και την Κούβα: 850 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Κυριακή (7/1) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 820 κρούσματα κορονοϊού. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό φθάνει πλέον τους 32.831.

Το ίδιο διάστημα, σημειώθηκαν ακόμη πέντε θάνατοι ασθενών με την COVID-19 αυξάνοντας τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα της Καραϊβικής σε 238 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. 

Η Αβάνα συνεχίζει να αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας (378 μολύνσεις), ενώ σοβαρή κρίνεται επίσης η κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες Σαντιάγο δε Κούμπα (141 κρούσματα) και Γουαντάναμο (50).

Click4more: Κορονοϊός: Τα πιο πιθανά σημεία να κολλήσετε COVID-19 σε κλίμακα από το 1 έως το 9

Σύμφωνα με μοντέλα που ανέπτυξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου της Αβάνας, ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων θα φθάσει στην κορύφωσή του στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, τόνισε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Παρότι — συγκριτικά — η Κούβα παραμένει η καλή μαθήτρια της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, η χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων συνεχίζει να δυσκολεύεται να ελέγξει το δεύτερο κύμα. Το άνοιγμα των συνόρων στις αρχές Νοεμβρίου και κατόπιν η μαζική άφιξη επισκεπτών από το εξωτερικό, πρωτίστως κουβανοαμερικανών που πήγαν να επισκεφθούν συγγενείς τους την περίοδο των γιορτών, εκτροχίασαν την κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις