Κόσμος

Ο κυκλώνας Ντόριαν συνεχίζει να απειλεί τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ – Εκκενώνονται περιοχές – Video

Ο κυκλώνας Ντόριαν, ο οποίος υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1, παραμένει σήμερα απειλητικός κατά το πέρασμά του από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κυκλώνας Ντόριαν προκάλεσε καταστροφές σε ένα τμήμα των Μπαχαμών, όπου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων, ενώ ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τις αρχές. Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός των Μπαχαμών, Χιούμπερτ Μίνις, δήλωσε στο CNN ότι οι καταστροφές θα έχουν αντίκτυπο για “γενιές” στις Μπαχάμες. Οι αρχές του αρχιπελάγους προέβλεψαν ότι υπάρχει κίνδυνος ο απολογισμός των νεκρών να αυξηθεί σημαντικά.

Στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί, το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) σημειώνει ότι ο Ντόριαν υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1, την πιο χαμηλή, νωρίς σήμερα το πρωί, καθώς προσέγγιζε την ακτή της Βόρειας Καρολίνας. Ο κυκλώνας κατευθυνόταν προς το βορειοανατολικό τμήμα της Βόρειας Καρολίνας με ταχύτητα 24 χλμ/ώρα και συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα περίπου 150 χλμ/ώρα.

“Αργή εξασθένησή του αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Ωστόσο ο Ντόριαν θα παραμείνει δυνάμει ένας ισχυρός κυκλώνας” τις προσεχείς ώρες καθώς περνάει κοντά ή κατά μήκος της ακτής της Βόρειας Καρολίνας, προσθέτει το NHC στην ανακοίνωσή του, στην οποία προειδοποιεί ότι μπορεί κατά τόπους να προκληθεί στην ακτή της πολιτείας αυτής μια επικίνδυνη άνοδος της στάθμης των υδάτων.

dorianNorthCarolina
Φωτογραφία Reuters

“Προβλέπεται μια μακρά νύχτα”, προειδοποίησε χθες το βράδυ στο CNN, ο Ρόι Κούπερ, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, η οποία την ίδια εποχή πέρυσι είχε πληγεί επίσης από κυκλώνα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εξαιτίας του κυκλώνα, ο οποίος είχε πλήξει νωρίτερα τις ακτές της Νότιας Καρολίνας, περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στην πολιτεία αυτή, όπου είχαν ανοίξει 33 καταφύγια.

Κυκλώνας Ντόριαν: Εντολές εκκένωσης περιοχών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, βεβαίωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά, ενώ σε μήνυμά του στο Twitter επισήμανε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κούπερ όπως και με τους κυβερνήτες της Νότιας Καρολίνας και της Τζόρτζια από τις ακτές των οποίων είχε περάσει ο κυκλώνας νωρίτερα. Ο πρόεδρος χαιρέτισε τη δουλειά των σωστικών συνεργείων, τα οποία έχουν κινητοποιηθεί κατά μήκος των αμερικανικών ακτών.
Πολλά τμήματα της νοτιοανατολικής ακτής των ΗΠΑ, όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, ενώ για διάφορες περιοχές έχουν εκδοθεί και εντολές εκκένωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θείο δώρο» για τους επιστήμονες η πρόσκρουση του πυραύλου στη Σελήνη – Ένα τυχαίο ατύχημα γίνεται σπάνιο επιστημονικό πείραμα
Οι ερευνητές ρίχνουν την προσοχή τους στα πετρώματα και την σκόνη του δορυφόρου - Πάνω από 220 τόνοι συντριμμιών εξοπλισμού βρίσκονται στο φεγγάρι μας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου της Space X στη Σελήνη (Πηγή φωτογραφίας: video grab
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 15
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν