Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ μπλέχτηκε σε καβγά με μια…αλεπού

Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ μπλέχτηκε σε καβγά με μια…αλεπού

Ο Λάρι ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ «πιάστηκε» στην κάμερα σε ρόλο που δεν έχουμε ξαναδεί, να κυνηγά μια αλεπού έξω από την κατοικία της πρωθυπουργού, Λιζ Τρας.

Στα πλάνα, ο Λάρι ο ατρόμητος γάτος, φαίνεται να καταδιώκει την αλεπού που έκανε το λάθος να βρεθεί στα δικά του λημέρια, στην «δική του», Ντάουνινγκ Στριτ. Ύστερα από λίγο, η αλεπού υποχωρεί τρομαγμένη μετά την επίθεση του γάτου που της δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι το αφεντικό στην περιοχή. Τόσοι πρωθυπουργοί έχουν περάσει από τις… πατούσες του, θα τον τρόμαζε μια αλεπού; 

Δείτε τη στιγμή που ο Λάρι «τα βάζει» με την αλεπού

Ποιος είναι ο Λάρι;

Ο Λάρι κατοικεί στην Ντάουνινγκ Στριτ, από τις 15 Φεβρουαρίου 2011. Έχει δει μέχρι σήμερα 4 πρωθυπουργούς της Βρετανίας να μπαίνουν στην κατοικία (τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Τερέσα Μέι, τον Μπόρις Τζόνσον και την Λιζ Τρας).

Προσλήφθηκε από το Battersea Dogs and Cats Home κατόπιν σύστασης για τις δεξιότητές του στο να πιάνει ποντίκια κι αρουραίους. Η βρετανική κυβέρνηση συνήθιζε να έχει μια γάτα/κυνηγό ποντικών ήδη από τα 1500. Αυτό που κάνει τον Λάρι διαφορετικό, ωστόσο, είναι ότι αυτός είναι ο πρώτος γάτος που κατέχει «και με την βούλα» τον τίτλο του γάτου της κυβερνήσεως. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις