Κόσμος

Ο Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία για τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, λένε διεθνή ΜΜΕ

Το Κρεμλίνο δεν έχει επιβεβαιώσει αν ο Ρώσος Πρόεδρος θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει τον Ζελένσκι
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις ειρηνευτικές συνομιλίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Τουρκία την Πέμπτη (15.05.2025) για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ θα είναι επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Ειδικότερα, το αζέρικο πρακτορείο ειδήσεων APA και το κινέζικο τηλεοπτικό δίκτυο CGTN αναφέρουν πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γιούρι Ουσακόφ, βοηθός του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα είναι επίσης μέλος της αντιπροσωπείας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά.

Οι αναφορές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Κρεμλίνο, που μέχρι στιγμής αρνείται να σχολιάσει αν ο Πούτιν θα συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες στην Τουρκία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε πως «η Ρωσία αναμένει απευθείας επαφές μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στις 15 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη», σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο Ριαμπκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για σοβαρές συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά ότι η Μόσχα αμφιβάλλει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για διαπραγμάτευση.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε νωρίτερα σήμερα (13.05.2025) ότι η Μόσχα συνεχίζει τις προετοιμασίες για τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Πέμπτης με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη.

Ρωτήθηκε αν μπορεί να κατονομάσει ποιοί θα εκπροσωπήσουν τη Ρωσία στις συνομιλίες, ο Πεσκόφ απάντησε: «Όχι. Μόλις ο πρόεδρος το κρίνει απαραίτητο, θα το ανακοινώσουμε».

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμι Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα ότι θα ταξιδέψει στην Τουρκία. Ανοιχτό το ενδεχόμενο παρουσίας του εκεί έχει αφήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ζελένσκι είπε ότι θα συναντηθεί πρώτα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα για συνομιλίες και θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη μόνο αν ο Πούτιν είναι εκεί.

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντόλιακ δήλωσε νωρίτερα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα συναντήσει μόνο τον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνομιλίες στην Τουρκία την Πέμπτη, και όχι άλλα μέλη της ρωσικής αποστολής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 87
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ