Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τον Τραμπ: “Δεν σε παρακολουθούσε ο Ομπάμα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

“Αδειάζει” ο Πρόεδρος της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Λευκού Οίκου τον Ντόναλντ Τραμπ για τις “παρακολουθήσεις” Ομπάμα. “Δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Αμερικανού Προέδρου” δήλωσε. 

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να ερευνήσει τον ισχυρισμό και δύο επιτροπές συμφώνησαν να το πράξουν και ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να τους δώσει οποιαδήποτε πληροφορία αφορά την υπόθεση.

Ωστόσο, σήμερα (15.03.2017) ο Λευκός Οίκος δικαίωσε τον Ομπάμα, μιας και οι οι διευθυντές του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) οι οποίοι θα καταθέσουν σε μια ακρόαση την επόμενη εβδομάδα δήλωσαν πως δεν πιστεύουν τα όσα λέει ο Τραμπ και πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Πριν από περίπου δέκα μέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει τον Μπαράκ Ομπάμα πως είχε “παγιδεύσει” τα τηλέφωνά του πριν τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και δεν σταματά να κάνει αναρτήσεις στο Twitter!

Με μια σειρά από οργισμένα tweets, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε κατηγορήσει τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα για κάτι πρωτοφανές: Συγκεκριμένα υποστήριξε πως λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Ομπάμα του είχε βάλει “κοριούς” στα τηλέφωνα του ουρανοξύστη του, τα οποία ήταν και οι κεντρικές εγκαταστάσεις της καμπάνιας του.

Μέσα σε μόλις μία ώρα, ο Τραμπ έκανε απανωτές αναρτήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Απαίσιο! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε βάλει “κοριούς” στον Trump Tower ακριβώς πριν τη νίκη. Τίποτα δεν βρέθηκε. Αυτό είναι Μακαρθισμός”!

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά τα λεγόμενα του Τραμπ ήλθε να υποστηρίξει και η σύμβουλος του Κέλιαν Κόνγουεϊ, η οποία είπε ότι ο Ομπάμα θα μπορούσε να παρακολουθεί τον Τραμπ μέσα από τον… φούρνο μικροκυμάτων.

Πηγή: independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε