Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί το Twitter για το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης

Ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί το Twitter για το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης

Ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει… τα μάτια της πάνω στο Twitter μετά την αγορά του από τον Έλον Μασκ και το παρακολουθεί για το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιέρ αποκάλυψε χωρίς περιστροφές ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το Twitter όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο εξέλιξης της πλατφόρμας, που αγοράστηκε από τον Έλον Μασκ, σε ένα όχημα παραπληροφόρησης.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο σίγουρα το παρακολουθούμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η Καρίν Ζαν Πιέρ επισήμανε εξάλλου, ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν την ευθύνη «να διασφαλίσουν όταν πρόκειται για παραπληροφόρηση, όταν πρόκειται για το μίσος που βλέπουμε, ότι… αναλαμβάνουν δράση και ότι θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν δράση».

Ψηλότερος αριθμός εγγραφής όλων των εποχών

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος έχει αποκαταστήσει έναν αριθμό λογαριασμών στο Twitter που είχαν προηγουμένως απενεργοποιηθεί, ανέφερε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο αριθμός της εγγραφής νέων χρηστών «ήταν υψηλότερος όλων των εποχών».

Από την άλλη, όμως, υπήρξε μία μαζική έξοδος διαφημιστών σχετικά με ανησυχίες για την επιβεβαίωση στοιχείων και για τη ρητορική μίσους που ο Μασκ καταλογίζει σε ομάδες ακτιβιστών που ασκούν πιέσεις στις εταιρίες που διαφημίζονται στο Twitter.

«Όλοι το παρακολουθούμε στενά αυτό. Οι εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν μία ευθύνη να προλαμβάνουν τις πλατφόρμες τους από ενδεχόμενη χρήση τους από χρήστες που επιδιώκουν να προκαλέσουν βία, ειδικότερα τη βία που έχει ως στόχο συγκεκριμένες κοινότητες». δήλωσε η Ζαν Πιέρ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις