Κόσμος

Ο Λουκασένκο ζήτησε από τον Πούτιν νέους εξοπλισμούς για την Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, να προμηθεύσει τη Λευκορωσία με νέα όπλα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

«Ζήτησα επίσης από τον Ρώσο πρόεδρο μερικούς νέους τύπους εξοπλισμών. Του είπα, ότι όταν θα έλθετε, θα δούμε, τι μας χρειάζεται και ποιους τομείς πρέπει να ενισχύσουμε πράγματι, στο πλαίσιο του Συμμαχικού κράτους», δήλωσε ο Λουκασένκο χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τους τύπους των όπλων που ζήτησε.

«Μπορούμε να διατηρήσουμε την κατάσταση υπό τον έλεγχο μας όχι μόνο στη Λευκορωσία αλλά επίσης και κατά μήκος των συνόρων μας « δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta.

Ο Λουκασένκο δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία, οι οποίες αυτή τη στιγμή συμμετέχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Λευκορωσία που θα διαρκέσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, πρέπει να σχεδιάσουν περισσότερες παρόμοιες ασκήσεις.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας επανέλαβε ότι τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο θέλει να διοργανώσει μια Εθνική λαϊκή συνέλευση, η οποία θα πρέπει να «παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει και συνταγματικές αλλαγές».

Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές, είπε ότι «οι επόμενες προεδρικές εκλογές θα γίνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα. Ό,τι αποφασίσουμε αυτό θα γίνει», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Ο Λουκασένκο προέβη στις δηλώσεις αυτές δύο ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, όπου ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει στην Λευκορωσία δάνειο 1,5 δις. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ