Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Μαδούρο θέλει επίσκεψη στην Ρωσία και συνάντηση με Πούτιν

Μαδούρο

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σε συνάντησή του με τη ρωσική αντιπροσωπεία παρατηρητών για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στη χώρα του, εξέφρασε την ελπίδα του να επισκεφθεί τη Μόσχα και να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Βενεζουελάνο Πρόεδρο, αυτό αναμένεται να συμβεί μεταξύ του Απριλίου και του Ιουνίου του 2021, ενώ και μέλη της νέας Εθνοσυνέλευσης θα μεταβούν επίσης στη ρωσική πρωτεύουσα σύντομα.

«Ελπίζω ότι τον Απρίλιο, Μάιο ή Ιούνιο θα μπορέσω να επισκεφθώ τη Μόσχα για να βρεθώ με τον φίλο μου Βλαντίμιρ Πούτιν» τόνισε ο κ. Μαδούρο.

Click4more: Αγωγές κατά του Facebook από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ

Ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου, ο κ. Μαδούρο είχε εκφράσει ελπίδες για επίσκεψη στη Ρωσία στο εγγύς μέλλον, ενώ ο ίδιος και ο κ. Πούτιν είχαν την πρόθεση να συναντηθούν αυτό τον μήνα, σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο του Καράκας, Ντέλσι Ροντρίγκεζ.

Υπενθυμίζεται πως η Βενεζουέλα αναμένεται να λάβει τις πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο του 2021, όπως επεσήμανε η κ. Ροντρίγκεζ νωρίτερα, ενώ το Καράκας επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγή του εμβολίου σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις