Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Μάικ Πενς έκανε «ζωντανά» το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό: «Όλα πήγαν καλά» (video)

Ο Μάικ Πενς έκανε «ζωντανά» το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό: «Όλα πήγαν καλά» (video)
YouTube

Ο Μάικ Πενς εμβολιάστηκε για τον Covid σε απευθείας τηλεοπτική εμφάνιση, την Παρασκευή (18.12.2020). Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε στις κάμερες ότι το εμβόλιο που έκανε ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ο Μάικ Πενς έλαβε το εμβόλιο της Pfgizer στο Εκτελεστικό Γραφείο «Eisenhower» κοντά στον  Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, διαδικασία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση σε μία προσπάθεια να προωθήσει την ασφάλειά του και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην αποτελεσματικότητά του, αναφέρει το ABC News την Παρασκευή (18.12.2020).

Το εμβόλιο της Pfizer χορηγήθηκε, επίσης, στη σύζυγο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάρεν Πενς, και τον στρατηγό – χειρουργό Jerome Adams από μια ιατρική ομάδα από το Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο «Walter Reed».

«Δεν ένιωσα τίποτα. Μπράβο», είπε ο Πενς μόλις έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό στο αριστερό του χέρι.

Δείτε το βίντεο από το USA Today από το 2′:20”:

«Χάρις στην εξαιρετική δουλειά του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και την εξαιρετική και προσεκτική δουλειά της FDA (Αμερικανικής Επιτροπής Φαρμάκων) και την ηγεσία του Προέδρου μας (σ.σ. Ντόναλντ Τραμπ), ο αμερικανικός λαός μπορεί να είναι σίγουρος ότι έχουμε ένα, και ίσως μέσα σε λίγες ώρες, δύο ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά του κορονοϊού για εσάς και την οικογένειά σας», τόνισε ο Μάικ Πενς.

Ο Πενς, ο Τραμπ, ο Μπάιντεν και… ο Covid

Οι γιατροί ενημέρωσαν ότι οι τρεις – το ζεύγος Πενς και ο στρατηγός Jerome Adams – θα πρέπει να κάνουν σε 21 ημέρες και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pifizer, και ότι μπορεί να αισθανθούν κάποιο πόνο στο σημείο που χορηγήθηκε η ένεση.

Είναι ασαφές, εν τω μεταξύ, εάν και πότε ο απερχόμενος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει το εμβόλιο. Ο Τραμπ έχει πει ότι ανυπομονεί να το κάνει «την κατάλληλη στιγμή», ενώ υπενθυμίζεται ότι τόσο εκείνος όσο και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ ανάρρωσαν από τον Covid τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να λάβει το εμβόλιο την εβδομάδα των Χριστουγέννων, δήλωσε συνεργάτης του ηγέτη των Δημοκρατικών στο NBC News.

Η ασθένεια που προκαλείται από τον κορονοϊό έχει σκοτώσει περισσότερους από 300.000 Αμερικανούς και έχει μολύνει περισσότερα από 16,3 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις