Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Μακρόν κι άλλοι 18.253 τα ημερήσια κρούσματα στη Γαλλία: Γιατί υπάρχει ανησυχία

Ο Μακρόν κι άλλοι 18.253 τα ημερήσια κρούσματα στη Γαλλία: Γιατί υπάρχει ανησυχία

Σε μια μέρα που η πρώτη είδηση στη Γαλλία ήταν, μοιραία, το γεγονός πως ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ο απολογισμός εξάπλωσης της πανδημίας ήταν και πάλι από εκείνους που προκαλούν ανησυχία.

18.254 κρούσματα και 258 θάνατοι καταγράφηκαν στη Γαλλία την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής δημόσιας υγείας Ζερόμ Σαλομόν και ενώ όλοι στη χώρα (και στην Ευρώπη) όλοι ψάχνουν να βγουν πως ο Εμανουέλ Μακρόν κόλλησε κορονοϊό και εξαιτίας του έχουν μπει σε προληπτική απομόνωση πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες με τους οποίους είχε συναντηθεί και ήταν… διαχυτικός, περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.

Click4more Μακρόν: Ανατροπή με τον κορονοϊό – «Ίσως κόλλησε στην Σύνοδο Κορυφής»

Ο μέσος όρος της εβδομάδας ήταν 383 θάνατοι και 12.764 μολύνσεις ημερησίως. Ο αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την Πέμπτη (17.12.2020) ήταν ο υψηλότερος από την 20ή Νοεμβρίου.

Ο Σαλομόν μίλησε για «ανησυχητική εξέλιξη» της κατάστασης, μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής (R0) του ιού αυξήθηκε και πάλι πάνω από το ένα (στο 1,03), με άλλα λόγια ξεπέρασε το επίπεδο που απαιτείται για να περιορίζεται σταδιακά η εξάπλωση.

Η Γαλλία είναι στην 5η θέση τόσο της λίστας με τους θανάτους (59.619 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της Covid-19) όσο και εκείνη με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, με 2,42 εκατομμύρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις