Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο Μειγουέδερ θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ

Ο Μειγουέδερ θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ

Ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Φλόιντ Μειγουέδερ πρόκειται να καλύψει το κόστος της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη.

Ο πρώην μποξέρ «μάλλον θα εξοργιστεί που το λέω αυτό, αλλά ναι, είναι αλήθεια ότι θα πληρώσει για την κηδεία», δήλωσε χθες Δευτέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN ο Λέοναρντ Έλερμπι, ο πρόεδρος της Mayweather Promotions.

Πρόσθεσε ότι ο άλλοτε αστέρας της πυγμαχίας — παγκόσμιος πρωταθλητής σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες, ανίκητος σε 50 αγώνες — ήρθε σε επαφή με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ με τη μεσολάβηση ενός κοινού τους φίλου και η οικογένεια δέχθηκε την προσφορά.

Στις 9 Ιουνίου η κηδεία

Ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια του θανόντα διευκρίνισε ότι η κηδεία θα γίνει την 9η Ιουνίου στο Χιούστον (Τέξας, νότια), την πόλη όπου μεγάλωσε ο Τζορτζ Φλόιντ. Πριν από αυτή, θα οργανωθούν δύο επιμνημόσυνες δεήσεις, την Πέμπτη στη Μινεάπολη και το Σάββατο στη Νότια Καρολίνα, από όπου καταγόταν.

click4more: ΗΠΑ: Ξεφεύγει η κατάσταση! Στρατός με βαρύ οπλισμό στην Ουάσινγκτον – Χαμός και πάλι έξω από τον Λευκό Οίκο (video)

Ο 46χρονος πρώην φύλακας πέθανε όταν ο Ντέρεκ Σόβιν, λευκός αστυνομικός, τον κράτησε καθηλωμένο στο έδαφος πιέζοντας με το γόνατό του τον λαιμό του για πάνω από οκτώ λεπτά, προκαλώντας του ασφυξία. Ο 44χρονος Σόβιν, ο οποίος εκδιώχθηκε από το σώμα μία ημέρα αργότερα, συνελήφθη την Παρασκευή και του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Χαμός στις ΗΠΑ

Η τραγωδία προκάλεσε αγανάκτηση απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ. Από τη Νέα Υόρκη ως το Λος Άντζελες, από τη Φιλαδέλφεια ως το Σιάτλ, δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί διαδηλώνουν εδώ και μία εβδομάδα εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας, του ρατσισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Οι διαδηλώσεις αυτές αμαυρώνονται πολλές φορές από ταραχές και λεηλασίες, με αποτέλεσμα οι αρχές σε πολλές περιοχές να κινητοποιήσουν την εθνοφρουρά και να επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις