Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Μεντβέντεφ δημοσίευσε χάρτη που «μοιράζει» εδάφη της Ουκρανίας σε Ρωσία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία

Ο Μεντβέντεφ δημοσίευσε χάρτη που «μοιράζει» εδάφη της Ουκρανίας σε Ρωσία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία
Reuters

Χάρτη που διαμοιράζει ουκρανικά εδάφη σε τέσσερις χώρες έδωσε στη δημοσιότητα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Φυσικά, τη μερίδα του λέοντος στον συγκεκριμένο χάρτη κατέχει η Ρωσία.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ισχυρίζεται ότι ο χάρτης αντανακλά την εκτίμηση «δυτικών αναλυτών» για την τύχη των εδαφών της Ουκρανίας μετά τη λήξη του πολέμου.

Ειδικότερα, στις 27 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας «ανέβασε» στο Telegram δύο χάρτες. Ο πρώτος από αυτούς έδειχνε το ουκρανικό έδαφος να περιλαμβάνει την Κριμαία και τις δύο ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Στο επηρεασμένο από ψυχοτρόπες ουσίες μυαλό του προέδρου της Ουκρανίας, αυτή είναι η εικόνα για το λαμπρό μέλλον της χώρας του», έγραψε ο Μεντβέντεφ στη λεζάντα του πρώτου χάρτη (φωτογραφία κάτω).

Ο δεύτερος χάρτης έδειχνε μια κατακερματισμένη Ουκρανία, με τα περισσότερα εδάφη της να έχουν προσαρτηθεί από την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και κυρίως τη Ρωσία.

«Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα θα μοιάζει κάπως έτσι», τόνισε για τον δεύτερο χάρτη ο Μεντβέντεφ, χωρίς να διευκρινίζει, πάντως, σε ποιους μελετητές αναφέρεται (κάτω φωτογραφία).

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις