Κόσμος

Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να αποφύγουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο: «Μην αγνοείτε τις προειδοποιήσεις για πυρηνικά»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ ότι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις προειδοποιήσεις για χρήση πυρηνικών όπλων, προκειμένου να αποφευχθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έστειλε σήμερα, Σάββατο (02.11.24) ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος που υπηρέτησε στην προεδρία της Ρωσίας από το 2008 έως το 2012.

Ο Μεντβέντεφ, που είναι αναπληρωτής πρόεδρος του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RT ότι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν επιθυμούν το Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά για κάποιο λόγο πιστεύουν ότι «οι Ρώσοι δεν θα περάσουν ποτέ μία καθορισμένη γραμμή αντίδρασης».

«Κάνουν λάθος», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο RT, προσθέτοντας ότι η Μόσχα πιστεύει πως οι τωρινές πολιτικές ηγεσίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη στερούνται «της προνοητικότητας και του επιδέξιου νου» που είχε ο Χένρι Κίσινγκερ.

«Αν μιλάμε για την ύπαρξη του κράτους μας, όπως έχει επαναλάβει ο πρόεδρος της χώρας μας, αλλά κι εγώ ο ταπεινός υπηρέτης σας έχω δηλώσει, όπως κι άλλοι, φυσικά, εμείς δεν θα έχουμε απλά άλλη επιλογή», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που συνεχίζεται για δυόμισι χρόνια, εισέρχεται στην πιο επικίνδυνη φάση του, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις της Μόσχας προωθούνται στην ανατολική Ουκρανία, ενώ η Δύση εξετάζει πως θα στηρίξει την Ουκρανία.

Η Ρωσία αφήνει να εννοηθεί εδώ κι εβδομάδες προς τη Δύση ότι θα αντιδράσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρασκήνιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ τα έβαλε με Ιράν, Ισπανία, Γροιλανδία μπροστά στις κάμερες, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν είπε κουβέντα
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters και είχε γνώση των συνομιλιών, ο Τραμπ είπε «Οι ΗΠΑ θα μείνουν στη Συμμαχία» και δεν αναφέρθηκε ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Γροιλανδία, ούτε στο Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ