Κόσμος

Ο Μερτς αποκάλεσε τον Πούτιν «σοβαρό εγκληματία πολέμου» και προκάλεσε την οργή του Κρεμλίνου

«Δεν μπορούμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα σχόλια του Γερμανού καγκελαρίου» τονίζει η ρωσική προεδρία

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση που έκανε χθες (02.09.2025) ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποί χαρακτήρισε «ίσως τον πιο σοβαρό εγκληματία πολέμου της εποχής μας».

Μάλιστα, ο Φρίντριχ Μερτς τόνισε, κατά την διάρκεια της συνέντευξης που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Sat.1, ότι δεν υπάρχει χώρος για επιείκεια για άτομα όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, λόγω των ενεργειών του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ρωσία σχολίασε σήμερα (03.09.2025) σε έντονο ύφος, τα σχόλια που έκανε ο Γερμανός καγκελάριος, με το Κρεμλίνο να λέει χαρακτηριστικά πως οι αρνητικές απόψεις του Φρίντριχ Μερτς πρέπει να αγνοηθούν.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πρόταση του Μερτς να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Γενεύη, με τον ίδιο να λέει πως «δεν γίνεται να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι απόψεις του Μερτς μετά τα σχόλια που έκανε για τον Πούτιν». 

Η Ρωσία αρνείται πως οι δυνάμεις της έχουν διαπράξει οποιαδήποτε εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία ή ότι ο Πούτιν έχει δώσει οποιεσδήποτε διαταγές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκλήματα πολέμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Σήμερα οδηγείται στη φυλακή και ξεκινά η 5ετής κάθειρξή του - Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους δρόμους για τον πρώην γάλλο πρόεδρο
Οι δικηγόροι του Σαρκοζί αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης, μόλις διαβεί το κατώφλι της φυλακής
Κόσμος περιμένει τον Σαρκοζί
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
«Κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο: Απίθανο να βρεθούν τα κοσμήματα - Αναλαμβάνει η ομάδα που εξιχνίασε τη ληστεία σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν
Ειδικοί τονίζουν πως αν οι κλέφτες προλάβουν να κάνουν κομμάτια τα κοσμήματα, τότε το «παιχνίδι» για τις γαλλικές αρχές έχει τελειώσει - Αναζητούν τους δράστες σε βίντεο του μουσείου πριν από αρκετές εβδομάδες
Το σπασμένο παράθυρο του Λούβρου