Κόσμος

Ο Μπέπε Γκρίλο προτείνει συμμαχία εναντίον Ρέντσι και της μεταρρύθμισης του εργασιακού

Συμμαχία κατά του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι προτείνει το κίνημα Πέντε Αστέρων, του Μπέπε Γκρίλο, στην αριστερή πτέρυγα του «Δημοκρατικού Κόμματος».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ο Ρέντσι πετυχαίνει όσα δεν κατάφεραν να πετύχουν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Μάριο Μόντι: μεταχειρίζεται το συνδικάτο Cgil σαν να πρόκειται για ένα απλό ξεσκονόπανο. Σύντροφοι του Δημοκρατικού Κόμματος, τι περιμένετε για να προχωρήσετε σε κατάληψη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος και να μπορέσετε να υψώσετε την φωνή σας;» γράφει σήμερα στο ιστολόγιο του Ιταλού πολιτικού και ηθοποιού ο ιστορικός Άλντο Τζανούλι.

Η αναφορά είναι στο μέτρο της ιταλικής κυβέρνησης το οποίο στοχεύει στην αλλαγή του εργασιακού, καταργώντας το δικαίωμα επαναπρόσληψης των εργαζομένων που απολύονται χωρίς βάσιμη αιτία.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων κάνει γνωστό, παράλληλα, ότι θα εναντιωθεί με κάθε δυνατό τρόπο στην έγκριση της συγκεκριμένης τροποποίησης της εργασιακής νομοθεσίας.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του «Δημοκρατικού Κόμματος». Σε συνάντησή τους εκατό βουλευτές και γερουσιαστές οι οποίοι απαρτίζουν την εσωκομματική αντιπολίτευση πρότειναν την διατήρηση του δικαιώματος επαναπρόσληψης σε περίπτωση ευνοϊκής δικαστικής απόφασης.

Ο πρώην γραμματέας του κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι και τα υπόλοιπα μέλη της αριστερής πτέρυγας των «Δημοκρατικών», φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν μια μόνον παραχώρηση: να αντικατασταθεί η επαναπρόσληψη των υπαλλήλων που απολύονται άδικα, με χρηματική αποζημίωση, αποκλειστικά και μόνο για τα πρώτα τρία χρόνια εργασίας τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρατσιστικό παραλήρημα από τον Γκρίλο: Οι μετανάστες φέρνουν μολυσματικές ασθένειες

Ιταλία: Καλεί σε διάλογο τον Ρέντσι ο Μπέπε Γκρίλο

Γκρίλο: Ο Φάρατζ δεν είναι ρατσιστής απλά έχει χιούμορ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εφιαλτικές εκτιμήσεις στη Βρετανία με πάνω από 2.700 νεκρούς από τον ακραίο καύσωνα Μαΐου και Ιουνίου
Η ζέστη ασκεί τεράστια σωματική πίεση στον οργανισμό, η οποία επιδεινώνεται σε περίπτωση αφυδάτωσης, καθώς η καρδιά χτυπά πιο δυνατά και πιο γρήγορα για να σας δροσίσει
καυσωνας
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον παρόντες στον τελικό του Wimbleton: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ
Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρέθηκαν στον τελικό του απλού ανδρών του Γουίμπλεντον, αν και ο μικρότερος γιος τους, ο πρίγκιπας Λούις, έμεινε σπίτι
Η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, την 14η ημέρα του Τουρνουά του Γουίμπλεντον 2026, στο All England Lawn Tennis and Croquet Club