Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Μπιλ Γκέιτς στην ουρά για μπέργκερ και πατάτες: Όταν το αυτονόητο κάνει εντύπωση…

Ο Μπιλ Γκέιτς στην ουρά για μπέργκερ και πατάτες: Όταν το αυτονόητο κάνει εντύπωση…

Έχει δυο πόδια, δυο χέρια, δυο μάτια, δυο αυτιά και πολλά άλλα ίδια με δισεκατομμύρια ανθρώπους. Τι διαφορετικό έχει ο Μπιλ Γκέιτς απ’ όλους τους ανθρώπους στον κόσμο; Λεφτά. Πολλά λεφτά.

Τις τελευταίες μέρες «κυκλοφορεί» και έχει γίνει viral η φωτογραφία του Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή της Microsoft, ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, να στέκεται στην ουρά για να αγοράσει μπέργκερ, πατάτες και αναψυκτικό.

 

Τι κάνει δηλαδή ο Μπιλ Γκέιτς; Το αυτονόητο. Στέκεται σε μια ουρά, πίσω απ’ όσους έφτασαν πριν από εκείνον στο σημείο, για να αγοράσει κάτι που θέλει.

Δεν έκανε τίποτα περίεργο. Ούτε παράλογο. Έκανε αυτό που θα έκαναν όλοι. Απλά εκείνος έχει μερικά δισ. δολάρια στο λογαριασμό του. Αυτή ήταν η μοναδική διαφορά του σε σχέση με τους υπόλοιπους που στάθηκαν στην ίδια ουρά.

Όχι πως δεν του αξίζει ένα μπράβο που δεν εκμεταλλεύθηκε τη δύναμη που του δίνουν τα λεφτά του. Αλλά το πως αντιμετωπίστηκε το όλο θέμα δείχνει πως το αυτονόητο έχει γίνει… αξιοπερίεργο.

Η φωτογραφία του Γκέιτς να περιμένει στην ουρά έγινε viral όταν την ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Mike Galos. «Όταν αξίζεις περίπου 100,000,000,000 δολάρια, διευθύνεις τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό οργανισμό στην ιστορία και στέκεσαι στην ουρά για ένα μπέργκερ, πατάτες και κόκα κόλα στου Ντικς όπως όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Έτσι συμπεριφέρονται οι πραγματικά πλούσιοι άνθρωποι αντίθετα από τον φιγουρατζή με το χρυσό κάθισμα τουαλέτας στον Λευκό Οίκο», έγραψε.

Δεν ήταν ο μοναδικός που ξαφνικά, ενώ πήγε να πάρει φαγητό από το ίδιο μαγαζί είδε μπροστά του έναν τύπο με σκούρο παντελόνι, μαύρα αθλητικά παπούτσια και μπορντοκαφέ πουλόβερ να περιμένει τη σειρά του με τα χέρια στις τσέπες. Έναν τύπο που ήταν ο Μπιλ Γκέιτς.

Κατά σύμπτωση, ο Mike Galos εργαζόταν παλιότερα στη Microsoft…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις