Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Μπομπ Μενέντεζ ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων – Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες δωροδοκίας

Ο Μπομπ Μενέντεζ ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων – Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες δωροδοκίας
Reuters

Η δικαστής του Μανχάταν όρισε προσωπική εγγύηση 100.000 δολαρίων για τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ ο οποίος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Μαζί δόθηκε η εντολή, ο Μενέντεζ, ο οποίος δήλωσε αθώος για την κατηγορία της δωροδοκίας, να επιτηρείται έως τη δίκη και να παραδώσει όλα τα προσωπικά του διαβατήρια. 

Στον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, η δικαστής Όνα Γουάνγκ του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, επιτράπηκε, ωστόσο, να διατηρήσει το επίσημο διαβατήριό του και να ταξιδέψει διεθνώς στο πλαίσιο της ιδιότητάς του.

Η δικαστής όρισε, επίσης, και μία προσωπική εγγύηση 250.000 δολαρίων για τη σύζυγό του, Ναντίν Μενέντεζ, σύμφωνα με το Upi.com.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε αθώος για τις σε βάρος του κατηγορίες για δωροληψία από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι, ενώ πληθαίνουν παράλληλα οι φωνές από μέλη του κόμματός του να παραιτηθεί.

Παρακολουθήστε βίντεο του CBS:

Την περασμένη εβδομάδα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν άσκησαν δίωξη στον 69χρονο Μενέντεζ και τη σύζυγό του με την κατηγορία ότι δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά.

O γερουσιαστής κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε προκειμένου να ασκήσει την επιρροή του ώστε να βοηθήσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση, αλλά και να παρέμβει υπέρ των τριών επιχειρηματιών στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που τους ερευνούσαν.

Ο Μενέντεζ, η Ναντίν και οι 3 επιχειρηματίες 

Ο Μενέντεζ παρουσιάστηκε νωρίτερα την Τετάρτη (27.09.2023) ενώπιον της δικαστή Όνα Γουάνγκ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και δήλωσε αθώος.

Η σύζυγός του, Ναντίν Μενέντεζ, 56 ετών και οι επιχειρηματίες Χοσέ Ουρίμπε, 56 ετών και Φρεντ Ντάιμπς 66 ετών δήλωσαν, επίσης, αθώοι. Ένας τρίτος επιχειρηματίας, ο Ουαέλ Χάνα, 40 ετών, δήλωσε αθώος εμφανιζόμενος χθες (σ.σ. 26.09.2023) στο δικαστήριο.

Μετά τις κατηγορίες, ο Μενέντεζ, ένας από τους δύο γερουσιαστές που εκπροσωπούν το Νιου Τζέρσι, αποχώρησε προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, επειδή ο κανονισμός της Γερουσίας ορίζει ότι εκείνοι που κατηγορούνται για κακουργήματα πρέπει να εγκαταλείπουν τα ηγετικά αξιώματά τους.

Ωστόσο την περασμένη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής είχε τονίσει ότι θα κρατήσει την έδρα του στο Κογκρέσο, αρνούμενος ότι διέπραξε οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Περισσότεροι από τους μισούς Δημοκρατικούς γερουσιαστές – συμπεριλαμβανομένου του Κόρι Μπούκερ, του άλλου Δημοκρατικού γερουσιαστή από το Νιου Τζέρσι – ζήτησαν από τον Μενέντεζ να παραιτηθεί μετά την γνωστοποίηση της δίωξης στις 22 Σεπτεμβρίου.

Είναι η τρίτη φορά που ο Μενέντεζ μπαίνει στο στόχαστρο ομοσπονδιακής έρευνας, ωστόσο ποτέ δεν καταδικάστηκε.

πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις