Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη για το βίντεο με το «χριστουγεννιάτικο πάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: «Δεν υπάρχουν σχέδια για χριστουγεννιάτικη γιορτή» λέει εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον
Πηγή φωτογραφίας: Reuters (Αρχείου)

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ να κάνουν πλάκα για χριστουγεννιάτικο πάρτι που έγινε εκεί το 2020, περίοδο που το Λονδίνο βρισκόταν σε lockdown. Για το στιγμιότυπο που έκανε τον γύρο των social media και των ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε εξοργισμένος και ζήτησε συγγνώμη. 

«Ζητώ απερίφραστα συγγνώμη για την προσβολή που προκάλεσε σε όλη τη χώρα και ζητώ συγγνώμη για την εντύπωση που δημιουργεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα εάν διαπιστωθεί ότι παραβιάστηκαν κανόνες.

«Αλλά επαναλαμβάνω…ότι έχω κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσει από τότε που προέκυψαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ότι δεν έγινε πάρτι και ότι δεν παραβιάστηκαν κανόνες της Covid».

Δείτε βίντεο από την τοποθέτηση του Μπόρις Τζόνσον:

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο, που περιήλθε στην κατοχή του ITV News, δείχνει την Αλέγκρα Στράτον -τότε εκπρόσωπο Τύπου του πρωθυπουργού της Βρετανίας – να κάνει πρόβα τις απαντήσεις που θα έδινε σε μια συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου του 2020. Την εποχή εκείνη στο Λονδίνο ίσχυαν αυστηροί περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και απαγορεύονταν οι συναθροίσεις περισσότερων από δύο ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Στην «πρόβα» των στελεχών της Ντάουνινγκ Στριτ δεν είναι παρών κανείς δημοσιογράφος, αλλά ο Έντ Όλντφιλντ, ειδικός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, καθώς και ακόμη ένας συνεργάτης τους. Η Αλέγκρα Στράτον κάνοντας πλάκα δηλώνει: «Το φανταστικό πάρτι ήταν μια επαγγελματική συνάντηση, δεν τηρούνταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Δείτε το βίντεο που προκάλεσε σάλο στην Βρετανία:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε στο βίντεο τονίζοντας ότι «δεν πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι κανόνες για την covid-19 ακολουθούνται πάντα». 

Πηγή που έχει μιλήσει στο BBC επιβεβαίωσε ωστόσο ότι όντως πραγματοποιήθηκε ένα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ στις 18 Δεκεμβρίου 2020, παρουσία «αρκετών δεκάδων» ανθρώπων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις