Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Νετανιάχου αναβάλλει την επίσκεψη του στα ΗΑΕ – Στο νοσοκομείο η γυναίκα του

Ο Νετανιάχου αναβάλλει την επίσκεψη του στα ΗΑΕ – Στο νοσοκομείο η γυναίκα του
Φωτογραφία video grab

Η σχεδιαζόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ματαιώθηκε, ενώ η σύζυγός του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.  Σημειώνεται ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε επιβεβαιώσει επισήμως την επίσκεψη, η οποία θα ήταν και η πρώτη ισραηλινού πρωθυπουργού σ’ αυτή τη χώρα του Κόλπου. 

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν την Τετάρτη (10/3) στη σχεδιαζόμενη επίσκεψη λέγοντας πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχγιάν. Σχολιαστές θεώρησαν ότι η επίσκεψη αυτή είναι μια ευκαιρία για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να ενισχύσει τα διπλωματικά διαπιστευτήριά του ενόψει των εκλογών της 23ης Μαρτίου.

Νωρίτερα σήμερα ωστόσο, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η σχεδιαζόμενη επίσκεψη μπορεί να αναβληθεί ή να ματαιωθεί εξαιτίας ζητημάτων σχετικά με το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει το αεροπλάνο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και εξαιτίας ασθένειας της συζύγου του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η Σάρα Νετανιάχου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σκωληκοειδίτιδα, δήλωσε την Πέμπτη (11/3) εκπρόσωπος της οικογένειας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η 62χρονη Σάρα Νετανιάχου θα παραμείνει για μερικές ημέρες στο νοσοκομείο Χασάντα της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο πλευρό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις