Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να βομβαρδίσει εργαστήρια των καρτέλ στο Μεξικό και να πυροβολήσουν διαδηλωτές

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να βομβαρδίσει εργαστήρια των καρτέλ στο Μεξικό και να πυροβολήσουν διαδηλωτές

Μια απίστευτη αποκάλυψη για τον Ντόναλντ Τραμπ: το 2020 είχε ζητήσει να μάθει αν οι ΗΠΑ μπορούσαν να βομβαρδίσουν (!) μυστικά εργαστήρια των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό! Είχε, επίσης, έξαλλος ζητήσει να πυροβολήσουν διαδηλωτές κατά της αστυνομικής βίας!

Την ερώτηση αυτή είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στον τότε υπουργό Άμυνας της κυβέρνησής του, τον Μαρκ Έσπερ. Το αποκαλύπτει ο τελευταίος σε βιβλίο του με τίτλο A Sacred Oath («Ιερός όρκος»), το οποίο θα κυκλοφορήσει τη 10η Μαΐου. Και όχι μόνο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήθελε να βομβαρδίσει σε έδαφος του Μεξικού, αλλά σκόπευε να το αρνηθεί μετά!

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου, που προδημοσίευσε η εφημερίδα New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε την πρόθεση οι ΗΠΑ να διαψεύσουν πως βρίσκονταν πίσω από τα πυραυλικά πλήγματα στο μεξικανικό έδαφος.

Ο Έσπερ, υπουργός Άμυνας του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ του Ιουλίου του 2019 και του Νοεμβρίου του 2020, αποκαλύπτει στο βιβλίο του ότι ο τότε πρόεδρος είχε ρωτήσει, δύο φορές, αν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούσαν «να ρίξουν πυραύλους στο Μεξικό για να καταστραφούν τα εργαστήρια των ναρκωτικών». Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ είχε παραδεχτεί πως ο Τραμπ τον είχε αφήσει άφωνο.

Ο Τραμπ αποφάσισε να απομακρύνει τον  Έσπερ από το αξίωμά του τον Νοέμβριο του 2020, μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Η σχέση του πρώην προέδρου και του υπουργού του είχε πάρει τροπή προς το χειρότερο διότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου είχε εναντιωθεί δημόσια, μερικούς μήνες νωρίτερα, στην ανάπτυξη του στρατού για την καταστολή των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που σάρωναν όλη τη χώρα.

Σε άλλο απόσπασμα του βιβλίου του, ο Μαρκ Έσπερ αποκαλύπτει ότι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις, τον Ιούνιο του 2020, ο τότε πρόεδρος είχε πετάξει, εξοργισμένος, μέσα στο Οβάλ Γραφείο: «Δεν μπορείτε να τους ρίξετε; Πυροβολήστε τους στα πόδια ή κάτι».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις