Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει «ξανά και ξανά» το βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του – Οι συνεργάτες του ανησυχούν για την ψυχική του υγεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί «ξανά και ξανά» το βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να πάσχει από μετατραυματικό στρες, σύμφωνα με τον Independent.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει δει πολλές φορές το κλιπ των «επτά δευτερολέπτων» από την απόπειρα δολοφονίας όπου η σφαίρα του δράστη τον τραυμάτισε στο δεξί του αυτί.

«Βλέπει αυτό το κλιπ και το πόσο κοντά ήταν στο να πυροβοληθεί ακριβώς στο κεφάλι – ξανά και ξανά και ξανά», δήλωσε στο Vanity Fair Ρεπουμπλικάνος και συνεργάτης που εργάζεται στην εκστρατεία του Τραμπ για τις επικείμενες εκλογές. «Μπορεί πραγματικά να πάσχει από μετατραυματικό στρες».

Στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας, επιβεβαίωσε ότι οι πυροβολισμοί συνεχίζουν να βαραίνουν τον Τραμπ, με έναν αξιωματούχο να προσθέτει: «έχει περάσει πολλά».

Οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία του Τραμπ έρχονται καθώς δωρητές και σύμμαχοι τον έχουν παροτρύνει να μείνει μακριά από θεωρίες συνωμοσίας που εμποδίζουν την ικανότητά του να αντιμετωπίσει το κύμα ορμής της εκστρατείας της Καμάλα Χάρις.

Ρεπουμπλικάνος που βρίσκεται κοντά στην εκστρατεία του Τραμπ δήλωσε στο Vanity Fair ότι η πρόσφατη σειρά εμφανίσεων του πρώην προέδρου και οι επακόλουθες γκάφες του έμοιαζαν σαν να «επιλέγει να χάσει».

Οι σύμμαχοι του Τραμπ βλέπουν τα συνωμοτικά μηνύματά του και τις προσβολές του με βάση τη φυλή κάθε άλλο παρά παραγωγικές. Θέλουν να επικεντρώσει τις επιθέσεις του σε θέματα πολιτικής, όπως η μετανάστευση και η οικονομία, αντί για προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Χάρις.

Κατά τη διάρκεια μιας παράξενης και μαχητικής συνέντευξης στην Εθνική Ένωση Μαύρων Δημοσιογράφων στο Σικάγο, ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε τη Χάρις ότι κρύβει τη φυλετική της ταυτότητα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Μαρ-α-Λάγκο, ο σκοπός της οποίας δεν ήταν σαφής, ο Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης αβάσιμα ότι το πλήθος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής του ενόψει της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου 2021 ήταν συγκρίσιμο με εκείνο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ κατά τη διάρκεια της πορείας στην Ουάσινγκτον το 1963, προκαλώντας αποτροπιασμό στο διαδίκτυο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι εμφανίστηκε στο Fox αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ πρέπει «να σταματήσει να αμφισβητεί το μέγεθος του πλήθους της και να αρχίσει να αμφισβητεί τη θέση της».

Μια πηγή δήλωσε στο CNN ότι ο Τραμπ βρίσκεται «σε ένα σπιράλ» και ότι πρέπει να «βγει από αυτό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 10