Site icon NewsIT

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μεταβεί στην Κύπρο για την κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

07.11.2022 | 13:09
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μεταβεί στην Κύπρο για την κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Βαθιά συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο για τον Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, που έφυγε από τη ζωή ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, βαθύτατα συγκινημένος από τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, τέλεσε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, σήμερα, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Στη συνέχεια υποδέχτηκε όμιλο προσκυνητών από την Τήνο, όπου αναφέρθηκε στη γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, και έκανε γνωστή την πρόθεσή του να μεταβεί στην Κύπρο για την εξόδιο ακολουθία του.

Συλλυπητήρια από τη Στέλλα Κυριακίδου

Τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ εξέφρασε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

«Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη για την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β, ο οποίος υπηρέτησε την εκκλησία με μεγάλη προσήλωση και αγάπη. Συλλυπητήρια στο ποίμνιο αλλά και τους οικείους του» αναφέρει η κ. Κυριακίδου σε ανάρτησή της στο twitter.

«Η συνεισφορά του ήταν μεγάλη και η συνεργασία μας ευρεία για την ενημέρωση των γυναικών σε ότι αφορά την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, αλλά και στην εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης “Ένα στα Πέντε”, για την παιδική κακοποίηση», προσθέτει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version