Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο Ομπάμα κουνάει το δάχτυλο στους Ευρωπαίους: Δεν έχετε αποφασιστικούς ηγέτες

Ο Ομπάμα κουνάει το δάχτυλο στους Ευρωπαίους: Δεν έχετε αποφασιστικούς ηγέτες

Η Ευρώπη εξακολουθεί να υποφέρει από τις συνέπειες της κρίσης γιατί δεν υιοθέτησε μέτρα ανάκαμψης όπως οι ΗΠΑ, εκτίμησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα, ο οποίος συμμετείχε σε μια συγκέντρωση συγκέντρωσης χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του σε προάστιο του Σιάτλ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, παραδέχθηκε ότι “αντίθετοι άνεμοι” εξακολουθούν να πνέουν στην αμερικανική οικονομία, ωστόσο αυτή παραμένει σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την οικονομία της Ευρώπης όπου ορισμένες χώρες έχουν μπει σε ύφεση.

“Η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, εν μέρει επειδή οι ηγέτες της δεν έχουν λάβει τα αποφασιστικά μέτρα που λάβαμε εμείς στην αρχή αυτής της ύφεσης”, πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως τα προβλήματα της Ευρώπης είναι μεταξύ των παραγόντων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ, ενώ ως άλλους τέτοιους παράγοντες ανέφερε τις υψηλές τιμές της βενζίνης.

Μπορεί να μας κούνησε το δάχτυλο, όμως δε διευκρίνισε πάντως ποια συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα θα έπρεπε να είχε υιοθετήσει η Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ομπάμα κάλεσε τον Ολάντ στον Λευκό Οίκο

Τα λένε Πούτιν-Ομπάμα

Ο Ομπάμα θα μας κάνει… Ελλάδα!

Προηγείται ο Ομπάμα, αλλά υστερεί στα οικονομικά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε