Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο πάπας δεν ήθελε να γίνει πάπας

Ο πάπας δεν ήθελε να γίνει πάπας

Ο καρδινάλιος από την Αργεντινή, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, δεν ήθελε να γίνει πάπας, σύμφωνα με δηλώσεις της αδελφής του στα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής.

“Αγαπάει το Μπουένος Άιρες και του άρεσε να μένει στο Μπουένος Άιρες”, είπε σε δημοσιογράφους στο δυτικό προάστιο της πρωτεύουσας της Αργεντινής, Μαρία Έλενα Μπεργκόλιο. Είπε όμως οτι “είχε χαρούμενη έκφραση στο πρόσωπό του” όταν εξελέγη πάπας.

Οπως εξομολογήθηκε η αδελφή του Φραγκίσκου, η ίδια έκλαψε όταν άκουσε την είδηση στην τηλεόραση, αλλά δεν σκοπέυει να πάει στη Ρώμη. Αν και δεν βλέπει συχνά τον αδελφό της, οι δυό τους έχουν “μόνιμη” τηλεφωνική επικοινωνία. Ωστόσο, από την ημέρα της εκλογής του και μέχρι την ημέρα της συνέντευξης δεν είχαν μιλήσει.

Η αδελφή του πάπα Φραγκίσκου είπε ότι δεν γνωρίζει που θα επικεντρωθεί ο ποντίφικας, αλλά ανέφερε “τους φτωχούς, τους αδύναμους, όσους έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη κακομεταχείριση, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά” ως τους ανθρώπους εκείνους στους οποίους έχει αφιερώσει την καριέρα του ως ιερωμένος.

Η Μαρία Έλενα Μπεργκόλιο ανέφερε και ένα περιστατικό για την συνάντηση που είχε με τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β όταν έγινε καρδινάλιος ο αδελφός της. Το βλέμμα του Ιωάννη Παύλου-είπε η ίδια-έκρυβε τόση πολλή αγάπη, αλλά ταυτόχρονα και “απέραντη μοναξιά”.

“Παρότι το βλέμμα του αδελφού μου κρύβει αγάπη, δεν θα ήθελα να κρύβει και μοναξιά”, δήλωσε η Μπεργκόλιο παραδεχόμενη ότι αυτό είναι εγωιστικό καθώς βασίζεται στην αγάπη προς τον αδελφό της.

Διαβάστε

Ο Πάπας Φραγκίσκος πλένει και φιλά τα πόδια ναρκομανών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Όταν ο Πάπας “χαράσσει” σύνορα και διαλύει χώρες – Ο ρόλος του Βατικανού

Ο νέος Πάπας αρνείται να χρησιμοποιεί την παπική λιμουζίνα

Τι λέει ο παιδικός έρωτας του Πάπα για το ειδύλλιό τους

Πάπας προς καρδινάλιους: “Ο Θεός να σας συγχωρέσει για αυτό που κάνατε”

Ο Πάπας Φραγκίσκος και η χούντα του Βιντέλα

Στη Βραζιλία το πρώτο ταξίδι του Πάπα

Ο Τσάβες μίλησε στον Χριστό για να βγεί Πάπας από την Λατινική Αμερική

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε