Site icon NewsIT

“Ο Πάπας δεν θα αναμειχθεί στην εκλογή και το έργο του διαδόχου”

12.02.2013 | 12:59
“Ο Πάπας δεν θα αναμειχθεί στην εκλογή και το έργο του διαδόχου”

Καμία ανάμειξη στην εκλογή και το έργο του διαδόχου του δεν θα έχει ο Πάπας Βενέδικτος, όπως δήλωσε ο αδερφός του, Γκέοργκ Ράτσινγκερ.

Ο Ράτσινγκερ, είχε αποκαλύψει από χθες ότι γνώριζε εδώ και λίγους μήνες ότι ο Πάπας σχεδίαζε να παραιτηθεί, καθώς και ότι ο γιατρός του του είχε συστήσει να σταματήσει τα υπερατλαντικά ταξίδια.

Σήμερα, μιλώντας στο BBC, αναφέρθηκε στο θέμα της διαδοχής τονίζοντας για τον Βενέδικτο ότι: “Θα είναι διαθέσιμος όποτε χρειαστεί, αλλά δεν πρόκειται να επέμβει στην εκλογή και το έργο του διαδόχου του”.

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι ο λόγος της παραίτησης του αδερφού του είναι ότι το γεγονός ότι βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία: “Όταν έφθασε στο δεύτερο μισό της 80η δεκαετίας του, ένιωσε ότι η ηλικία του άρχισε να φαίνεται και ότι σταδιακά έχανε τις ικανότητές που μπορεί να είχε και που χρειάζεται για να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Η παραίτηση ήταν μια φυσική εξέλιξη”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βατικανό, ο Πάπας θα αποσυρθεί σε μοναστήρι, αμέσως μετά την παραίτησή του, ενώ ο διάδοχός του αναμένεται να εκλεγεί από κονκλάβιο 117 μελών μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αδερφός του Πάπα γνώριζε εδώ και μήνες για την παραίτηση

 

Κεραυνοί και αστραπές στο Βατικανό! Σημάδι απ’ τον Θεό για την παραίτηση του Πάπα; (ΦΩΤΟ)

 

Τι είπαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την παραίτηση του Πάπα

 

Ερωτήματα για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version