Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος φόρεσε μάσκα για πρώτη φορά σε δημόσια εκδήλωση!

Ο Πάπας Φραγκίσκος φόρεσε μάσκα για πρώτη φορά σε δημόσια λειτουργία σήμερα, όταν εκείνος και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες παρέστησαν σε προσευχή για την επικράτηση της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ποντίφικας φόρεσε μια λευκή μάσκα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στη Βασιλική της Σάντα Μαρία ιν Αρατσέλι, στη Ρώμη. Προηγουμένως, φορούσε μάσκα μονάχα εντός του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στις εβδομαδιαίες ακροάσεις του στο Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος με την… μάσκα του

Πάπας Φραγκίσκος Πάπας Φραγκίσκος

Έχει δεχθεί επικρίσεις, ιδίως από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επειδή δεν φορούσε μάσκα στις γενικές ακροάσεις και ορισμένες φορές ερχόταν σε σχετικά κοντινή απόσταση με τους επισκέπτες του.

Ο 83χρονος Φραγκίσκος παρέστη στη λειτουργία μαζί με άλλους Χριστιανούς ηγέτες, μεταξύ αυτών τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Την ίδια στιγμή, σε άλλα σημεία της Ρώμης, Εβραίοι προσεύχονταν στη συναγωγή της πόλης και Βουδιστές, Σιχ, Ινδουιστές και Μουσουλμάνοι ηγέτες επίσης προσεύχονταν για την ειρήνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ιταλία κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 10.874 νέες μολύνσεις Covid-19, ένας αριθμός αυξημένος από τα 9.338 κρούσματα χθες Δευτέρα.

Ο ποντίφικας έβγαλε τη μάσκα του όταν απευθύνθηκε στους παρισταμένους, όπως έκαναν και άλλοι ηγέτες όταν εκφώνησαν τον λόγο τους, όμως την φόρεσε ξανά όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κιργιστάν: Ρωσίδα ορειβάτισσα παραμένει αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό – Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»
Οι Αρχές σταμάτησαν τις έρευνες διάσωσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όμως ο γιος της δηλώνει πεπεισμένος ότι η μητέρα του ζει - 4 χρόνια πριν έμεινε δίπλα στον σύζυγό της στη χιονοθύελλα, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει
Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν επτά ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Ναταλία Ναγκοβίτσινα δείχνουν κίνηση από τον υπνόσακο
Φρίντριχ Μερτς: Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος – «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής»
Στη Γενική Συνέλευση τον Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει τον επόμενο μήνα οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz και ο Καναδός πρωθυπουργός Mark Carney / Annegret Hilse/Pool Photo via AP 1
Ο Νετανιάχου συγκαλεί εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Γάζα
Δεν διευκρινίστηκε το αν θα τεθεί το θέμα της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και της σταδιακής απελευθέρωση των ομήρων, την οποία η Χαμάς αποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Κατζ: «Τα ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία παραμένουν σε ετοιμότητα» – Ένας νεκρός από επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν
Περίπου 60 στρατιώτες του Ισραήλ έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με το υπουργείο, που κατήγγειλε την «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας και καταδίκασε αυτήν την «επικίνδυνη κλιμάκωση»
Συρία