Κόσμος

Ο πάπας ζήτησε για δώρο γενεθλίων να σταλεί το εμβόλιο στους φτωχούς και τους ευάλωτους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος γιόρτασε διακριτικά σήμερα τα 84α γενέθλιά του, έκανε και πάλι έκκληση σήμερα σε όλες τις χώρες να διασφαλίσουν ότι οι φτωχότεροι κάτοικοι του πλανήτη θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου στους πολιτικούς υπεύθυνους και στον ιδιωτικό τομέα, να υιοθετήσουν τα κατάλληλα μέτρα για να εγγυηθούν την πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19 και στις αναγκαίες τεχνολογίες για να βοηθηθούν οι ασθενείς και όλοι εκείνοι οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι» άνθρωποι, αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας του για την Ημέρα της Ειρήνης, που γιορτάζεται την Πρωτοχρονιά.

Στο κείμενο αυτό, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Αργεντινός ποντίφικας εκφράζει επίσης τη λύπη του για «τις διάφορες μορφές εθνικισμού, ρατσισμού, ξενοφοβίας» αλλά και «για τους πολέμους και τις συρράξεις που σπέρνουν τον θάνατο και την καταστροφή».

«Δυστυχώς, πολλές περιοχές και κοινότητες δεν θυμούνται πλέον την εποχή που ζούσαν ειρηνικά και με ασφάλεια» και «η πείνα ριζώνει εκεί όπου κάποτε ήταν άγνωστη», παρατήρησε.

Ο πάπας Φραγκίσκος πρότεινε επίσης να κατατεθούν όλα τα χρήματα που προορίζονται για στρατιωτικές δαπάνες σε ένα «Παγκόσμιο Ταμείο» ώστε να εξαλειφθεί οριστικά η πείνα και να βοηθηθεί η ανάπτυξη των φτωχότερων χωρών.

Ο εκπρόσωπος του πάπα είπε ότι γιόρτασε τα γενέθλιά του «με απόλυτη απλότητα» και ότι έστειλε τέσσερις αναπνευστικές συσκευές στη Βενεζουέλα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει «υπερήφανος» για τη σχέση με τη Ρωσία - Το μήνυμα στον Πούτιν
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επανέλαβε τη στήριξή του στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Πιονγκγιάνγκ προετοιμάζεται να στείλει έως και 50.000 στρατιώτες
Vladimir Putin και Kim Jong Un
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ