Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας, Θεόδωρος δεν θα ρίξει τον Τίμιο Σταυρό λόγω κορονοϊού

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας, Θεόδωρος δεν θα ρίξει τον Τίμιο Σταυρό λόγω κορονοϊού
YouTube

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος δεν θα ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα της Μεσογείου. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από τότε που εξελέγη ως Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έλαβε αυτή την απόφαση λόγω κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα στην Αίγυπτο αλλά και στην πόλη της Αλεξάνδρειας αυξάνονται. Έτσι, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η ελληνική παροικία της πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα ζήσουν τελείως διαφορετικά, από κάθε άλλη χρονιά, τα Θεοφάνια.

Η ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ. Θεόδωρο θα περιοριστεί μέσα στον επιβλητικό κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, με πιστή την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της πανδημίας που έχει αποφασίσει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία έχει σκληρύνει τη στάση της τις τελευταίες ημέρες, θέλοντας να περιορίσει όσο γίνεται το δεύτερο κύμα του Covid19 που πλήττει τη χώρα.

Λόγω ακριβώς των ίδιων μέτρων, ούτε η επίσκεψη του κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας και των άλλων αρχών της πόλης θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται τα παλαιότερα χρόνια, στον Πατριάρχη Θεόδωρο για την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Την ίδια απόφαση τηρεί και ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Καΐρου, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιστορικού σωματείου, δε θα πραγματοποιηθεί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Νείλο ποταμό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας, άλλοι 64 άνθρωποι έχασαν χθες (03.01.2021) τη ζωή τους στην Αίγυπτο από επιπλοκές του κορονοϊού, με τα θύματα συνολικά να ανέρχονται στα 7.805 άτομα, ενώ επίσης καταγράφηκαν 1.309 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις με το συνολικό τους αριθμό να φτάνει τα 142.187 άτομα.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα θα κορυφωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Από χθες (03.01.2021), η Αίγυπτος επιβάλλει πρόστιμο 50 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 2,7 ευρώ) σε όποιον δε φορά σε δημόσιους χώρους την προστατευτική μάσκα προσώπου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις