Τρίτη, 27 Φεβ.
14oC Αθήνα

Ο Πέδρο Σάντσεθ πετά την γραβάτα και εξοικονομεί ενέργεια

Ο Πέδρο Σάντσεθ πετά την γραβάτα και εξοικονομεί ενέργεια

Με μια πρακτική και πρωτότυπη ιδέα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον καύσωνα. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από υπουργούς, δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα να σταματήσουν να φορούν γραβάτες ώστε να ανακουφιστούν από τη ζέστη

Μέσα από συνέντευξη Τύπου, όπου και ο ίδιος εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα, ο Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε πως το λουκ του δεν περιλαμβάνει γραβάτα, όχι λόγω της χαλαρότητας που μπορεί να δημιουργεί η Παρασκευή, ως τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας, αλλά για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.

«Θα ήθελα να σημειώσετε ότι δεν φοράω γραβάτα. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας», είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι η κυβέρνησή του θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα έκτακτα μέτρα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και δήλωσε πως: «Έχω ζητήσει από υπουργούς, δημόσιους λειτουργούς και θα ήθελα να ζητήσω επίσης από τον ιδιωτικό τομέα – εάν δεν το έχουν κάνει ήδη – να μη φορούν γραβάτες όταν δεν είναι απαραίτητο, γιατί έτσι θα συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας που είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας».

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού επιβαρύνουν τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και εντείνουν την ανησυχία για τις προοπτικές μιας προσπάθειας εξοικονόμησης περισσότερου φυσικού αερίου, ώστε να υπάρχουν αποθέματα στην περίπτωση που ο πόλεμος στην Ουκρανία επιφέρει περαιτέρω μείωση των παραδόσεων από τη Ρωσία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις