Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο πιο ανερχόμενος κροίσος του κόσμου είναι ένα μυστήριο

Ο πιο ανερχόμενος κροίσος του κόσμου είναι ένα μυστήριο

Σύμφωνα με το Bloomberg η περιουσία του Amancio Ortega σε ένα μόλις χρόνο αυξήθηκε κατά 10.4 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ του Μπιλ Γκέιτς μειώθηκε κατά 1.1 δισ.

Όλο αυτό συνέβη το περασμένο δωδεκάμηνο οπότε αυτός που ίδρυσε τη Zara και κατάφερε να αλλάξει καταναλωτικές συνήθειες και στυλιστικές επιλογές όχι μόνο θα συνεχίσει να είναι ο πιο μυστήριος κροίσος σήμερα αλλά θα αφήσει και τον ιδρυτή της Microsoft πίσω του. Όπως ακριβώς έκανε και με τον Γουόρεν Μπάφετ.

Ο 79χρονος Ισπανός είναι ένας άντρας που αγαπάει την ιδιωτικότητα, αναφέρει το Business Insider. Έχει απόλυτο δίκιο. Από το 1975 όταν ο Ortega συνίδρυσε με την τότε γυναίκα του Rosalia την εταιρεία κρατάει τις πληροφορίες γύρω από το πρόσωπο του καλά κρυμένες όσο ο όμιλος που διοικεί, η επιχείρηση Intidex SA, μετράει πλέον περισσότερα από 6.600 σημεία πώλησης σε ολόκληρο τον κόσμο με την αρωγή των υπόλοιπων label που διαθέτει. Το Massimo Dutti και το Pull&Bear είναι δύο μόνο από αυτά. Αυτά είναι μερικά πράγματα που το ΒΙ συγκέντρωσε μετά κόπων και βασάνων για αυτόν που νομοτελειακά θα γίνει ο πιο πλούσιος άντρας στον κόσμο σήμερα.

Η περιουσία του υπολογίζεται στα 71.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό έριξε τον Μπάφετ στην τρίτη θέση των πιο ισχυρών επιχειρηματιών για το 2015.

H πρώτη γυναίκα του και πιο πλούσια αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας της Ισπανίας, Ροζαλία Μέρα, πέθανε τον Αύγουστο του 2013. Ήταν 69 και σύμφωνα με το Forbes η περιουσία της άγγιζε τα 4.7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Ortega παντρεύτηκε την δεύτερη γυναίκα του Flora to 2001. Είχε ήδη χωρίσει από το 1997 τη γυναίκα με την οποία οικοδόμησε τον κολοσσό του.

Έχει τρία παιδιά. Η πιο κοσμική όλων, η Marta η οποία έχει παντρευτεί έναν από τους καλύτερους αναβάτες ιππασίας στην Ισπανία, τον Sergio Álvarez Moya. Έχει μια αδελφή, τη Sandra Ortega Mera ενώ ο αδελφός τους Marcos γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση.

Ζει με τη δεύτερη γυναίκα του σε ένα συγκρότημα κατοικιών στη Λα Κορούνια της βορειοδυτικής Ισπανίας. Toυ αρέσει να ξυπνάει με θέα του τον Ατλαντικό.

Η Κέιτ Μιντλτον ορκίζεται στις δημιουργίες των επιχειρήσεων του.

Σύμφωνα με το Bloomberg o Οrtega είχε δεχθεί να μιλήσει με μόλις τρεις δημοσιογράφους μέχρι το 2012.

Δεν φοράει σχεδόν ποτέ επίσημα ρούχα ενώ δεν προτιμάει προϊόντα των δικών του επιχειρήσεων στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ένα μπλέιζερ, ένα polo και γκρι παντελόνι είναι η πιο συνηθισμένη στυλιστική του κατάθεση.

Άνθρωπος της συνήθειας πηγαίνει για καφέ κάθε μέρα στο ίδιο μαγαζί και τρώει με τους υπαλλήλους του στο εστιατόριο των κεντρικών γραφείων της επιχείρησης του.

Aγαπάει την ιππασία και διατηρεί δικό του όμιλο στην Φινιστέρε της Γαλικίας.

Aγόρασε τον Πύργο Πικάσο της Μαδρίτης. Ο υψηλότερος ουρανοξύστης της πόλης Πικάσο σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό Μινόρου Γιαμασάκι, αρχιτέκτονα και των δίδυμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης και εγκαινιάσθηκε το 1989. Εκεί εργάζονται καθημερινά περίπου 5.000 άτομα ενώ ήταν ένας από τους στόχους για τρομοκρατική επίθεση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ το Δεκέμβριο του 1999.

Eίναι προφανές ότι η απόφαση του 2011 να μην προεδρεύει της Ιnditex έγινε για να αφιερωθεί σε ένα ακόμη επικερδές πάθος του. Το real estate. Δύο χρόνια πριν αποκτήσει τον πιο ψηλό πύργο της Μαδρίτης, αγόρασε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στο Mαιαμι, το Epic Residences & Hotel το 2009.

Όταν και αν αποφασίσει να πάει κάπου διακοπές επιβαίνει στο ιδιωτικό του The Global Express BD-70. Τιμή πώλησης 45 εκατομμύρια δολάρια. Ένα τίποτα για τον άντρα που δεν μιλάει πολύ κερδίζοντας πολλά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε