Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία χρειάζεται να τελειώσει πριν από τον χειμώνα, λέει το Κίεβο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία χρειάζεται να τελειώσει πριν από τον χειμώνα, λέει το Κίεβο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία άρχισε την 24η Φεβρουαρίου μετά την εισβολή της Ρωσίας και πλέον οδεύει να συμπληρώσει έξι μήνες. Προβληματισμό επίσης προκαλεί το γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι θα αρχίσουν σύντομα συνομιλίες για να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη μέσω διαπραγματεύσεων.

Ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής προεδρίας, Αντρίι Γιέρμακ,δήλωσε την Τετάρτη (10.08.2022) ότι το Κίεβο πρέπει να τελειώσει τον πόλεμο με τη Ρωσία προτού έρθει ο χειμώνας. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως δήλωσε στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Μόσχα θα μπορούσε να καταστρέψει τις ενεργειακές υποδομές και τα συστήματα θέρμανσης.

Ο στρατός της Ρωσίας ήδη πλήττει υποδομές, προειδοποίησε ο γγ της ουκρανικής προεδρίας. «Αυτός είναι ένας από τους λόγους που θέλουμε (…) ο πόλεμος να τερματιστεί περί τα τέλη του φθινοπώρου», είπε χαρακτηριστικά ο Αντρίι Γιέρμακ.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, οι δυνάμεις του Κιέβου κάνουν ό,τι μπορούν για να ανακαταλάβουν εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Όσο περισσότερο ο στρατός της Ρωσίας οχυρώνει τις θέσεις του τόσο πιο δύσκολο γίνεται το καθήκον των στρατευμάτων του Κιέβου, αναγνώρισε.

Σημειώνεται ότι ο στρατός της Ρωσίας κατέχει περίπου το ένα πέμπτο της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, που η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις