Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τους Ρώσους που τον «κρατούν» στην εξουσία ως το 2036

Πούτιν Ρωσία

Τους Ρώσους πολίτες που ενέκριναν με την ψήφο τους την συνταγματική αναθεώρηση ευχαρίστησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τον «ναι» των Ρώσων στις αλλαγές του συντάγματος εξασφαλίζει στον Πούτιν την παραμονή στην εξουσία έως το 2036. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι κατανοεί και όσους είπαν «όχι».

«Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ» για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη» είπε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στους Ρώσους πολίτες, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την συνταγματική αναθεώρηση, την οποία ενέκρινε το 97,92% των ψηφισάντων ενώ είπε όχι το 21,27%.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι με την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης «βελτιώνεται το πολιτικό σύστημα, ενισχύονται οι κοινωνικές εγγυήσεις, η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιτότητα, οι δικές μας πνευματικές, ιστορικές και ηθικές αξίες».

Click4more: Υπονοούμενα ΕΕ και ΗΠΑ για πιθανή νοθεία στην ψηφοφορία που ανέδειξε τον Πούτιν “ισόβιο” Πρόεδρο

Ωστόσο θεωρεί ότι η χώρα προς το παρόν, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, βρίσκεται στο στάδιο της διαμόρφωσης του γίγνεσθαι και χρειάζεται σταθερότητα, και στο πολιτικό σύστημα και στην οικονομία. «Σε πολλά ακόμα είμαστε πολλοί ευάλωτοι, πολλά όπως λέει ο λαός έγιναν βιαστικά, χρειαζόμαστε την εσωτερική σταθερότητα και χρόνο για την ενίσχυση της χώρας και όλων των θεσμών», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι κατανοεί και εκείνους που είπαν όχι στην συνταγματική αναθεώρηση. «Κατανοώ και τους πολίτες μας που ψήφισαν κατά» είπε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε: «Ακόμα έχουμε πολλά άλυτα προβλήματα, είναι αλήθεια, και ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος συχνά με την αδικία, την πλεονεξία, την αδιαφορία, πολλοί τα βγάζουν δύσκολα πέρα, ενώ εμείς, η ηγεσία της χώρας συχνά μάλιστα νομίζουμε ότι έχουμε κάνει κάθε τι που είναι δυνατόν». «Όμως δεν είναι έτσι, η ζωή δείχνει άλλα, η ζωή δείχνει ότι συχνά δεν ολοκληρώνουμε κάτι, αλλά πρέπει να ενεργούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, με μεγαλύτερη ακρίβεια, πιο οργανωμένα και πιο αποτελεσματικά», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις