Κόσμος

Ο Πούτιν βλέπει θετικά την πρόταση Όρμπαν για εκεχειρία τα Χριστούγεννα στην Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει με καλό μάτι τις προσπάθειες του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν για την επίτευξη εκεχειρίας τα Χριστούγεννα στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται θετικός και στην άλλη πρόταση του Βίκτορ Όρμπαν για σημαντική ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, δήλωσε την Πέμπτη το Κρεμλίνο, ενώ η Ουκρανία δεν φαίνεται να συμφωνεί με την ιδέα.

Ο Όρμπαν έκανε αυτές τις προτάσεις στο τηλεφώνημα που έκανε στον Πούτιν την Τετάρτη (11/12), ανακοίνωσαν το Κρεμλίνο και η Ουγγαρία, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Όρμπαν που αποσκοπούν στην εξεύρεση ειρηνικής διευθέτησης και στην επίλυση των ανθρωπιστικών ζητημάτων που σχετίζονται με την ανταλλαγή κρατουμένων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανέλυσε λεπτομέρειες σχετικά με μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων στην ουγγρική πρεσβεία, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Όρμπαν-Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τον Ούγγρο ηγέτη για υπονόμευση της δυτικής ενότητας και φάνηκε να ειρωνεύεται τις ειρηνευτικές προσπάθειες της Ουγγαρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζονται οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών δεν θα αποκαλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους συμμετέχοντες και το περιεχόμενο των συνομιλιών για λόγους εμπιστευτικότητας
Οι σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
«Λιώνει» η Ευρώπη από τον καύσωνα: «Ανάσες δροσιές» από τα 40άρια αναζητούν οι Γάλλοι – Ακραία ζέστη σε Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία
Γάλλοι και τουρίστες βουτούν στον Σηκουάνα μήπως και δροσιστούν - Μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ακραίο επεισόδιο ζέστης που θα σαρώνει τη δυτική - κεντρική Ευρώπη μέχρι την επόμενη εβδομάδα
REUTERS
7