Κόσμος

Ο Πούτιν στέλνει αεροπλάνο στις ΗΠΑ μετά το τελεσίγραφο – Απελαύνονται συνολικά 96 άτομα

Στο "κόκκινο"οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ...

Ενενήντα έξι άτομα συνολικά θα απελαθούν μετά την απόφαση των ΗΠΑ… Η απόφαση των ΗΠΑ να απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες κατηγορώντας τους για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές πλήττει συνολικά 96 άτομα, μαζί με τις οικογένειες των αξιωματούχων, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Στον αριθμό περιλαμβάνονται και κάποια παιδιά προσχολικής ηλικίας, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Οι ΗΠΑ κήρυξαν 35 Ρώσους διπλωμάτες διαπιστευμένοι στις ΗΠΑ persona non grata, δίνοντάς τους 72 ώρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Κρεμλίνο αποφάσισε να στείλει ένα αεροπλάνο της ρωσικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ προκειμένου να μεταφέρουν τους Ρώσους διπλωμάτες. Μερικοί από αυτούς φέρεται να εξέφρασαν παράπονα καθώς δήλωσαν ότι είναι δύσκολο για εκείνους να εξασφαλίσουν αεροπορικά εισιτήρια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Πούτιν: Eγώ θα περιμένω τον Τραμπ

Από τη μεριά του ο Πούτιν όχι μόνο αποφάσισε να μην απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες, ως απάντηση στην κίνηση Ομπαμα, αλλά φρόντισε να του ρίξει και αλάτι στην πληγή: διεμήνυσε πως για την όποια απόφασή του σχετικά με τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις θα περιμένει να αναλάβει επίσημα καθήκοντα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ρωσία δεν θα απελάσει κανέναν ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τη φημολογούμενη επίθεση Ρώσων χάκερ στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυρώσεις από τη Ρωσία, αλλά δεν διευκρίνισε ποιές θα είναι αυτές. Επιτέθηκε στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο, λέγοντας πως τα “μη φιλικά βήματα” από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είναι προβοκάτσια που στοχεύει στο να υπονομεύσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Και διεμήνυσε πως για την όποια απόφαση, θα περιμένει την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα με βάση την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από RT
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν απέτρεψε δύο δεξαμενόπλοια, πέρασαν προς τη Μεσόγειο δύο κρουαζιερόπλοια
Οι δυνάμεις της Τεχεράνης «μπλόκαραν»  δύο τάνκερ με σημαία Μποτσουάνα και Ανγκόλα, ενώ η TUI Cruises ανακοίνωσε ότι τα Mein Schiff 4 και Mein Schiff 5 διέσχισαν με ασφάλεια το στρατηγικό πέρασμα
Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ξεκαθαρίζει τη θέση της στο Ιράν για τον πόλεμο: Διπλωματική πίεση, επιβολή κυρώσεων και μέτρα ασφάλειας για ελεύθερη ναυσιπλοΐα
Η Βρετανία περιορίζεται σε αμυντικές ενέργειες, όπως η προστασία στρατιωτικών βάσεων και συμμάχων στη Μέση Ανατολή, αποφεύγοντας ενεργό συμμετοχή σε επιθετικές επιχειρήσεις
Κιρ Στάρμερ