Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ αναλαμβάνει προσωρινά τα βασιλικά ηνία

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ αναλαμβάνει προσωρινά τα βασιλικά ηνία
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O πρίγκιπας Έντουαρντ, αναμένεται να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα, τη στιγμή που ο Βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ περιορίζουν σημαντικά τα δικά τους, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν ο 75χρονος μονάρχης και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον. 

Ο Έντουαρντ, αδελφός του Καρόλου και θείος του Γουίλιαμ, μπορεί να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της βασιλικής οικογένειας, έστω και προσωρινά, όπως γράφει ο Independent.

Ο δούκας του Εδιμβούργου -το μικρότερο παιδί του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄- αναλαμβάνει πλέον περισσότερες βασιλικές ευθύνες. Κι αυτό μετά το διπλό σοκ για τη βασιλική οικογένεια, με τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον να έχουν ήδη ξεκινήσει θεραπεία για καρκίνο.

Η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή (22.03.2004) ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και πως υποβάλλεται σε “προληπτική” χημειοθεραπεία. Στις 5 Φεβρουαρίου 2024, έγινε γνωστό από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ότι ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. 

Χείρα βοηθείας προσφέρει και η βασίλισσα Καμίλα η οποία έχει αναλάβει τουλάχιστον 13 επιπλέον βασιλικές υποχρεώσεις από τότε που διαγνώσθηκε με καρκίνο ο Κάρολος. 

Ο πρίγκιπας με την ατσάλινη πυγμή και οι γκάφες

Οι ειδικοί επί των βασιλικών θεμάτων, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την ατσάλινη πυγμή του δούκα του Εδιμβούργου.

Το 2023, ανέλαβε 297 βασιλικές υποχρεώσεις, τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό μετά τον βασιλιά Κάρολο και την αδελφή του Άννα.

Σημειώνεται ότι η πριγκίπισσα Άννα, συμμετέχει και εκείνη δυναμικά σε αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι ο 14ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και πήρε πτυχίο το 1986. Όταν αργότερα εγκατέλειψε την εκπαίδευσή του ως Βασιλικός Πεζοναύτης, προκάλεσε το δικό του «ρήγμα» στο παλάτι. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Edinburgh, Lady Louise & Earl of Wessex (@the.edinburgh.family)

Η προσπάθειά του το 1987 να δημιουργήσει ένα τηλεπαιχνίδι με θέμα τους βασιλείς με τίτλο “It’s a Royal Knockout” στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία με τους κριτικούς να το αποκαλούν ως ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο για τη βασιλική οικογένεια.

Είναι σήμερα το έβδομο πιο δημοφιλές -εν ζωή – βασιλικό πρόσωπο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov (περίπου το 42% του βρετανικού κοινού έχει θετική άποψη γι’ αυτόν).

Στις 19 Ιουνίου 1999, παντρεύτηκε την Σόφι Ρυς-Τζόουνς, σύμβουλο δημοσίων σχέσεων, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. 

Στις 10 Μαρτίου έσβησε 60 κεράκια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις