Κόσμος

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απευθύνει επείγουσα έκκληση για «ειρήνη με τη φύση»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Γαλαζοαίματη… έκκληση από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ απηύθυνε επείγουσα έκκληση για τερματισμό της περιβαλλοντικής καταστροφής και για «ειρήνη με τη φύση».

«Ζούμε σε σύγκρουση με τον φυσικό κόσμο – και λυγίζει κάτω από την πίεση των πράξεών μας» ανέφερε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ σε βίντεο-μήνυμα που προβλήθηκε στην εκδήλωση «Campaign for Nature» στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είπε ότι η κλιματική αλλαγή και η προοπτική ενός εκατομμυρίου ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση αντιπροσωπεύουν την πιο πιεστική «υπαρξιακή απειλή».

Η ομιλία του ακολούθησε την ανακοίνωση των φιναλίστ για τα βραβεία «Earthshot Prize» που απονέμονται για τέταρτη χρονιά σε όσους παρουσιάζουν τις πιο καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωση της βιωσιμότητας.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον πλανήτη βιώσιμο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, πρέπει να δράσουμε επειγόντως, τόνισε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ σε ομιλία – απόηχο της οικολογικής εκστρατείας του πατέρα του, του βασιλιά Κάρολου Γ’.

«Μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε τη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο» υπογράμμισε.

Μια τέτοια αναθεώρηση της σχέσης σημαίνει οικονομικές αλλαγές, «επανευθυγράμμιση των χρηματοοικονομικών ροών από την καταστροφή στην αναγέννηση» πρόσθεσε.

«Σημαίνει αλλαγή», είπε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, καλώντας τους διεθνείς ηγέτες «να σταματήσουν τη μη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση φυσικών πόρων».

«Πρέπει να δράσουμε για να σώσουμε τα ποτάμια, τους ωκεανούς, τις σαβάνες, τα μαγγρόβια δάση μας, καθώς και τις κοινότητες που τα προστατεύουν και ζουν δίπλα τους» συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κύπρος: Ισραηλινή εταιρεία αγόρασε ολόκληρο χωριό στην Κύπρο - Έκαναν αίτηση για σπίτια, κατασκήνωση και οινοποιείο στην Τρόζενα
Σκοπός του Ισραηλινού επενδυτή που δηλώνει «ερωτευμένος με το χωριό», είναι να το μετατρέψει σε προορισμό γαλήνης, ηρεμίας και ευεξίας για επισκέπτες, που θα φιλοξενούνται σε εξήντα, πολυτελή δωμάτια
Κύπρος
«Δεν είναι η αρχή ούτε επιδημίας ούτε πανδημίας» καθησυχάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον χανταϊό
Το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius είναι στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής από τότε που έγινε γνωστό ότι τρεις επιβάτες πέθαναν και ότι η ύποπτη αιτία ήταν ο χανταϊός
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius
Financial Times: Η ΕΕ προετοιμάζεται για πιθανές συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θεωρεί πως υπάρχει «προοπτική» η ΕΕ να διαπραγματευθεί με τον Πούτιν και ότι η Ένωση έχει τη στήριξη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να το πράξει
Βλαντίμιρ Πούτιν