Κόσμος

Ο Πρίγκιπας Κάρολος φτιάχνει τον δικό του μουσακά και τον ονομάζει γκρουσακά!

Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου από το 1952, γιορτάζει σήμερα τα 70ά γενέθλιά του με δείπνο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Δύο επίσημες οικογενειακές φωτογραφίες, που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, δείχνουν τον πρίγκιπα της Ουαλίας να κάθεται δίπλα στη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, και να περιβάλλεται από τους γιούς του πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, τις συζύγους τους Κέιτ και Μέγκαν και τα τρία εγγόνια του στον κήπο του Κλάρενς Χάουζ, της επίσημης κατοικίας του.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αλλά αυτή δεν είναι είδηση. Ούτε ότι ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄θα παραστεί το απόγευμα σε δεξίωση στην οποία οι καλεσμένοι θα είναι συνομήλικοί του, γεννημένοι όπως ο εορτάζων το 1948. Ούτε, επίσης ότι το βράδυ, η βασίλισσα θα παραθέσει προς τιμήν του επίσημο δείπνο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο οποίο έχουν προσκληθεί μέλη της βασιλικής οικογένειας και άνθρωποι που “έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καριέρα του πρίγκιπα”.

Η είδηση είναι ότι ο Κάρολος όταν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη σύνταξη του εβδομαδιαίου βρετανικού περιοδικού “Country Life” αυτή την εβδομάδα έγραψε άρθρο όπου εκτός από την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος, της αγροτικής ζωής, μιλά και για τη μεγάλη του αγάπη στους κόκκινους σκίουρους, το πάθος του να μαγειρεύει αγριόγαλο, ενώ τονίζει πως φτιάχνει ο ίδιος μια εκδοχή του ελληνικού μουσακά αντικαθιστώντας με αγριόγαλο το αρνίσιο κρέας. Το πιάτο αυτό το ονομάζει “groussaka” (από τη λέξη grouse). (σ.σ. Συγγνώμη αλλά ο μουσακάς δεν φτιάχνεται με αρνίσιο κρέας)

[read4more]

Παρότι ο κόκκινος σκίουρος είναι είδος υπό εξαφάνιση στην Αγγλία, στη Σκωτία συναντάται σε πολλά μέρη. Ο Κάρολος αναφέρει πως αφήνει τους κόκκινους σκίουρους να τριγυρνούν μέσα και γύρω από το σπίτι του στο Μπαλμόραλ και ότι βάζει καρύδια στις τσέπες της ζακέτας του για να τα βρουν αυτές οι “απίστευτα ιδιαίτερες υπάρξεις”. Επίσης λέει ότι μιλά στις ελάχιστες γαλοπούλες που εκτρέφει.

“Εμείς είμαστε ίσως η τελευταία γενιά που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους ανθρώπους, την τεχνογνωσία και τις υπέροχες ασχολίες της εξοχής μας”, γράφει συγκεκριμένα. “Μήπως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Τι θα μας μείνει;” διερωτάται ο Κάρολος απέναντι στην “καταστροφή του περιβάλλοντος”, που προκλήθηκε από την “κούρσα της αποδοτικότητας”, όπως γράφει.

Ο Κάρολος επιδιώκει συχνά να χρησιμοποιεί τον τίτλο του για να προβάλλει τις υποθέσεις στις οποίες είναι προσηλωμένος, όπως το περιβάλλον, η γεωργία, η αρχιτεκτονική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
17
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο