Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Πρίγκιπας Χάρι στη Βρετανία για το δικαστήριο κατά της Mirror μετά τη μήνυση για υποκλοπές

Ο Πρίγκιπας Χάρι στη Βρετανία για το δικαστήριο κατά της Mirror μετά τη μήνυση για υποκλοπές
Φωτογραφία Reuters

Ο Πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει στη Βρετανία και θα γίνει το πρώτο μέλος βασιλικής οικογένειας, στην ιστορία του θεσμού της βασιλείας από το 1891 μέχρι σήμερα, που θα καταθέσει σήμερα (6.6.2023) σε δικαστήριο, στην υπόθεση υποκλοπών από τις εφημερίδες του ομίλου MGN.

Ο Πρίγκιπας Χάρι έχει υποβάλει μήνυση κατά του ομίλου MGN που εκδίδει τις εφημερίδες Daily Mirror, Sunday Mirror και το περιοδικό People. Τα μέσα του ομίλου κατηγορούνται ότι από το 1996 ως το 2010, εν γνώσει των διευθυντικών τους στελεχών, παρακολουθούσαν τα τηλεφωνήματα του Πρίγκιπα Χάρι και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Ο Δούκας του Σάσεξ, ως ο βασικός ενάγων κατά του εκδοτικού ομίλου, υποστηρίζει πως πάνω από 140 δημοσιεύματα την επίμαχη περίοδο περιείχαν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή που δεν μπορεί παρά να βασίστηκαν σε υποκλοπές.

Σήμερα το δικαστήριο εστιάζει σε 33 από αυτά τα δημοσιεύματα, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν έναν τσακωμό με τον αδερφό του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, λεπτομέρειες από την σχέση του με την πρώην σύντροφο του Τσέλσι Ντέιβι, αλλά και έναν τραυματισμό που υπέστη ο Πρίγκιπας Χάρι παίζοντας ράγκμπι.

Όπως επεσήμανε ο Πρίγκιπας Χάρι, τα εν λόγω δημοσιεύματα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκαν οι πληροφορίες κατέστρεψαν προσωπικές του σχέσεις και του προκάλεσαν «γενική παράνοια». Ενάγοντες είναι ακόμα δύο ηθοποιοί, ο Μάικλ Τέρνερ και η Νίκι Σάντερσον, καθώς και η Φιόνα Γουάιτμαν, πρώην σύζυγος του ηθοποιού Πολ Γουάιτμαν.

Ο όμιλος MGN αρνείται τις κατηγορίες ενώ παράλληλα η νομική του υπηρεσία έχει ζητήσει να εκπέσουν οι κατηγορίες καθώς έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τη διάπραξη των καταγγελλομένων αδικημάτων.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο εν λόγω όμιλος έχει παραδεχθεί παρακολουθήσεις τηλεφώνων, για τις οποίες μάλιστα έχει καταβάλει αποζημίωση 100 εκατομμύρια στερλίνες στα θύματα του.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες ενώ εκκρεμούν δύο ακόμη παρόμοιες υποθέσεις κατά των εφημερίδων DailyMail και Sun, σε βάρος των οποίων ο πρίγκιπας Χάρι έχει καταθέσει επίσης αγωγές για παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις