Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο πρόεδρος της Sberbaνk υπερασπίζεται τον Αμερικανό επενδυτή που κατηγορείται για υπεξαίρεση

Ο πρόεδρος της Sberbaνk υπερασπίζεται τον Αμερικανό επενδυτή που κατηγορείται για υπεξαίρεση
photo epa

Έντιμο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Sberbank, της μεγαλύτερης τράπεζας στη Ρωσία, τον Αμερικανό επενδυτή που κατηγορείται για υπεξαίρεση.

Ο Μάικλ Κάλβι κατηγορείται για υπεξαίρεση ενός ποσού 37,5 εκατ.δολαρίων όμως έχει στο πλευρό του, τόσο τον πρόεδρο της Sberbank όσο και από τους επιχειρηματικούς κύκλους στη Ρωσία.

«Γνωρίζω καιρό τον Μάικλ Κάλβι σαν έναν έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο, που έχει κάνει πολλά για να προσελκύσει επενδύσεις στην χώρα, για την ανάπτυξη της οικονομίας και εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, όπως είναι η Yandex, Ozon, Tinkoff και άλλες» δήλωσε ο πρόεδρος της Sberbank, Γκέμραν Γκρεφ από το Μόναχο. Ωστόσο εκτός από τον πρόεδρο της Sberbank, αρκετοί παράγοντες της επιχειρηματικής κοινότητας τάχθηκαν στην ουσία με το μέρος του Μάικλ Κάλβι.

Ο πρόεδρος της sberbank (photo: epa)

Ο πρόεδρος του Russian Direct Investment Fund Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε από το Μονάχο όπου συμμετέχει στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια, ότι είναι δύσκολο να σχολιάσει την κατάσταση με την σύλληψη του Μάικλ Κάλβι την στιγμή που δεν καταλαβαίνει για το τι τον κατηγορούν συγκεκριμένα. «Παρόλα αυτά, στο Russian Direct Investment Fund γνωρίζουμε τον Μάικλ και τους συνεργάτες του στην Baring Vostok σαν υψηλού επιπέδου επενδυτές, που υιοθετούν υψηλά αποδεκτούς στο επενδυτικό περιβάλλον ηθικούς κανόνες», δήλωσε ο Ντμίτριεφ προσθέτοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να εγγυηθεί για να μετριασθούν τα προληπτικά μέτρα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του επενδυτικού ομίλου RussianFunds Σεργκέι Βασίλιεφ στην σελίδα του στο Facebook έγραψε ότι η σύλληψη του Μάικλ Κάλβι «είναι ντροπή για όλη την τραπεζική και επενδυτική αγορά της Ρωσίας». Παράλληλα επισημαίνει ότι ο Κάλβι συνέβαλε στην διαμόρφωση της ρωσικής αγοράς, και όταν το ’98 η χώρα βρέθηκε σε οικονομική κρίση , ο Κάλβι την υποστήριξε, δημιουργώντας την Baring Vostok, την στιγμή που άλλοι ξένοι επενδυτές έφυγαν από την Ρωσία.

Πηγές: Reuters , Kommersant ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις